У Хмільнику стадіон не ремонтуватимуть, натомість перекриють садочок

У Хмільнику стадіон не ремонтуватимуть, натомість перекриють садочок

 За кошти, які призначалися для реконструкції стадіону у Хмільнику проведуть ремонт даху дитячого садочка. 
На позачерговій сесії Хмільницької міської ради, що відбулася 29 липня, депутати ухвалили рішення, згідно з яким на суму 4 993 232 були зменшені «бюджетні призначення спеціального фонду міського бюджету – бюджету розвитку за КПКВКМБ 0217361 «Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку». Ця сума була призначена реконструкцію двох трибун, футбольного поля та легкоатлетичних доріжок стадіону, і за ці кошти буде відремонтовано дах дитячого садочка №1.

За словами депутата міської ради Олега Доліна, реконструкція стадіону мала бути проведена в рамках державної програми «Велике будівництво», яка передбачала зокрема ремонт та реконструкцію ста стадіонів по всій Україні. Виконання робіт передбачалося на засадах співфінансування місцевого та державного бюджетів. Була виготовлена проєктно-кошторисна документація, але потім ціна проєкту почала зростати. Відповідно зросла частка міського бюджету і сягнула суми, яку бюджет не міг потягнути. Тому було ухвалено рішення не брати участь у реалізації цього проєкту, а зекономлені кошти перерозподілили на потреби міста, – каже Олег Долін. За словами начальниці фінансового управління Хмільницької міської ради Тетяни Тищенко, після внесення змін до Закону України «Про державний бюджет» було зменшено державну частку співфінансування реконструкції стадіону, а можливості реалізувати проєкт власним коштом у міста не було: загальна вартість робіт становила до 20 мільйонів гривень. І з початку панувалось, що близько дев'яти мільйонів мало надійти з державного бюджету, близько десяти – з міського. Тому було прийняте рішення не починати робити об'єкт «по шматочках», щоб він був перехідний із року в рік, а завершити роботи у дитсадку, які також йдуть за програмою «Велике будівництво»: окрім утеплення фасаду та горища по співфінансуванню з державним бюджетом ще зробити дах садочка, – розповідає Тетяна Тищенко. За її словами, ще раніше частину з призначених на ремонт стадіону коштів місто було змушене витратити на боротьбу з коронавірусом.
 А ще – трохи «відщипнули» на утеплення садочка. Тож залишилося трохи менше п'яти мільйонів, які також підуть на ремонт цього об'єкту.
- Стадіон на сьогодні може функціонувати: є доріжки, є покриття футбольного поля, нехай і не штучне, але на ньому росте звичайна наша травичка, її скошують, є лавочки – ситуація не така критична. А якщо ми утеплимо садочок, ми економимо кошти на енергоносіях, – каже Тетяна Тищенко. 

За інформацією Vlasno.info 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

В ХМІЛЬНИКУ ЗАПРАЦЮЄ СМІТТЄСОРТУВАЛЬНА ЛІНІЯ

З ХМІЛЬНИКА СТАРТУВАВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН НАЧАЛЬНИКОМ ПОЛІЦІЇ ВІННИЧЧИНИ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини