У Хмільнику судитимуть двох чоловіків, які щоб не повертати борг здійснили вбивство

У Хмільнику судитимуть двох чоловіків, які щоб не повертати борг здійснили вбивство

До суду скеровано обвинувальний акт відносно двох жителів Хмільницького району за вбивство з корисливих мотивів

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачені, перебуваючи у боргових зобов’язаннях перед потерпілим і не бажаючи повертати йому  позичені грошові кошти, спільно вирішили вчинити умисне вбивство потерпілого з корисливих мотивів.  

На виконання свого злочинного умислу, спрямованого на  позбавлення життя потерпілого, у лютому 2023 року, під час приїзду останнього до орендованого обвинуваченими для здійснення підприємницької діяльності приміщення та спілкування потерпілого з обвинуваченими з приводу повернення боргу, обвинувачені, за попередньою змовою між собою, застосовуючи значну фізичну силу, нанесли потерпілому множинні удари заздалегідь заготовленими металевими предметами в область життєво важливих органів людини – голову та тулуб, спричинивши йому тілесні ушкодження, несумісні з життям, від яких він помер на місці.

У подальшому, з метою приховання слідів скоєного ними умисного вбивства потерпілого, вивезли тіло до лісового масиву та приховали його від сторонніх осіб, а знаряддя злочину знищили.

Крім того, позбавивши життя потерпілого, з метою знищення слідів даного злочину, незаконно заволоділи його транспортним засобом, який сховали в заздалегідь орендованому ними в сусідній області гаражному приміщенні.

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду передано обвинувальний акт стосовно двох жителів Хмільницького району, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 289 КК України (вбивстві, тобто умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

У разі доведення винуватості у вчиненні інкримінованих злочинів у судовому порядку, обвинуваченим за вбивство особи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмільницька окружна прокуратура  Вінницької області

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВБИВСТВІ ТАКСИСТА З ХМІЛЬНИКА ПІДОЗРЮЮТЬСЯ ДВОЄ ПІДПРИЄМЦІВ . ТІЛО І ДОСІ НЕ ЗНАЙШЛИ

ПРАВООХОРОНЦІ ЗНАЙШЛИ ТІЛО ЗНИКЛОГО ХМІЛЬНИЧАНИНА ВОЛОДИМИРА ГРИБІВСЬКОГО

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини