У Хмільницькому районі буде створено три ОТГ

У Хмільницькому районі  буде створено три ОТГ

Минулої середи відбулось засідання міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області. У рамках заходу заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Інесса Ратушняк презентувала проектну модель адміністративно-територіального устрою області базового та районного рівня, напрацьовану за результатами роботи групи.
Керівники структурних підрозділів, профільних  департаментів та представники громад обговорили основні питання та пропозиції щодо формування територій нашої області. 
За словами заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка, попередні зустрічі з очільниками «спірних» районів та громад лягли в основу даних пропозицій, які будуть запропоновані офіційному Києву.
«Буквально днями  ця модель адміністративно-територіального устрою  Вінниччини буде розглядатись в Міністерстві регіонального розвитку», - наголосив Олександр Крученюк.
Він також зауважив, що зволікати немає часу, бо більшість областей України вже прийняли Перспективний план.
У свою чергу, директор Вінницького відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олег Левченко зауважив, що дана  модель нового адміністративно-територіального устрою є робочою.
«Даний документ дорадчий. Це не означає, що його приймуть таким , який він є. Розробляючи його, ми першочергово брали до уваги те, що вже створено.  Руйнувати те, у  що вже вкладені гроші державою – не розумно. А тим більше, що  створені  освітні та медичні компоненти. А також тих, хто вже почав об’єднуватись, ми підтримуємо», -  зауважив Олег Левченко.
Результатом засідання міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів області  стало ухвалення моделі адмінтерустрою  Вінниччини, яка складатиметься із 64 ОТГ.
Згідно перспективного плану, у Хмільницькому районі пропонують створити три ОТГ: Хмільницьку, Жданівську та Уланівську. 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини