У Польщі через війну в Україні скасували новорічні гуляння

У Польщі через війну в Україні скасували новорічні гуляння

У Варшаві, столиці Польщі, всього за кілька днів до Нового 2023 року вирішили відмовитися від масштабних святкувань. Одна із причин такого кроку — вплив повномасштабної російсько-української війни, котра триває уже 10 місяців, - повідомляють Життєві обрії.

Відповідну заяву оприлюднила спікер мерії Варшави Моніка Бойт, пише TVN WARSZAVA. За словами чиновниці, полякам уже не звикати проводити святкування без масштабних гулянь — раніше до цього підготовили коронавірусні обмеження.

"У нас енергетична криза, тому наші скорочення витрати передусім стосуються розваг, — зазначила чиновниця. — В Україні ж, за нашим східним кордоном, точиться жоростока, кривава, звіряча війна, в якій щодня гинуть люди і мирне населення. Тому це не та атмосфера, яка б спонукала до організації подібних особливих, радісних подій".

Також у варшавській мерії закликали не використовувати різноманітну піротехніку, починаючи від салютів. Окрім того, що це щоразу створює додаткові проблеми для тварин, цього року від подібних голосних звуків можуть бути вкотре травмовані й українці. Як відомо, вибухи феєрверків дуже схожі по звучанню до детонації снарядів, а чимало українських громадян, котрі втекли від війни до Польщі, мали травматичний досвід слухати прильоти.

Це стосується не лише новорічної ночі, а й інших святкових та вихідних днів.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

СЬОГОДНІШНЮ РАКЕТНУ АТАКУ НАЗИВАЮТЬ НАЙМАСШТАБНІШОЮ: ППО ПРАЦЮВАЛА В УКРАЇНІ ТА РОСІЇ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини