«У центрі Всесвіту – дитина!»

«У центрі Всесвіту – дитина!»

  30 травня  в районному Будинку культури     відбувся районний фестиваль дитячої та юнацької  творчості, присвячений  Міжнародному Дню захисту дітей «У центрі Всесвіту - дитина».

  Святкові заходи розпочалися  з огляду керівниками району  та присутніми  виставок дитячих робіт  «Дитинства яскравого світ», яка була представлена у фойє районного Будинку культури. Понад 350 дитячих виробів вражали своєю   майстерністю і різноманітністю.  Їх  виготовили близько  50  дітей  з  16 клубних закладів сіл Березна, Педоси, Лозова, Сербанівка, Пагурці, Сулківка, Скаржинці, Маркуші, Клітенка, Порик-2, М.Митник, Вишенька, Куманівці, В.Острожок, Сл.Кустовецька, Кустівці, Петриківці, Курилівка, Чеснівка.  Присутні мали можливість насолодитися  з любов’ю вишитими   хрестиком та бісером, вишивками, витинанками, яскравими пейзажами та натюрмортами, іграшками, сувенірами,  роботами в техніках оригамі, квілінг; ляльками-мотанками, виробами з бісеру, природного матеріалу та інше. Від дитячих робіт  йшло неймовірне тепло,  світла енергія. Всіх юних майстрів, художників  було нагороджено подяками  і призами від відділу культури  та туризму райдержадміністрації і  районного Будинку культури.
  Аби привітати дітей з святом на фестиваль завітали перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Горбатюк та заступник голови районної  ради Анатолій Войцещук. Вітаючи  дітей з святом, вони побажали їм міцного здоров'я, мирного неба, щасливого дитинства та гарних канікул, а  за кращі дитячі роботи вручили подяки райдержадміністрації та районної ради:
  - любительському об’єд-нанню «Уміємо. Навчаємось. Стараємось» Маломитницького сільського клубу  (керівник  Галина Вегера);
  - гуртку «Умілі ручки» Скаржинецького сільського Будинку культури (керівник Світлана Ставська);
  - Ксенії Мороз та Андрію  Майдановичу   Вишеньківського сільського клубу;
  - Андрію Білінсону Кустовецького сільського клубу;
  - Софії та Ярославу Кротам Петриківського сільського клубу.
  На фестивалі  працювали  різноманітні  локації.     Згуртовували дітей  та збагачували їх уміння  різноманітні  творчі майстерні «Країна дитячих мрій», де проводились майстер-класи:
  -   виготовлення з тіста  обрядового печива (проводила завідуюча клубом с. Думенки  Антоніна Корешкова);
  -  плетіння  віночків з польових квітів (проводила завідуюча Клітенським клубом Олена Марущак);
  -  виготовлення виробів з паперу (проводила староста  любительського об`єднання  Маломитницького сільського клубу Софія Вегера).
  В центрі фойє стояло імпровізоване «Дерево мрій», на яке діти чіпляли листочки з написаними на них своїми мріями в надії, що вони здійсняться. З приємністю хочеться відмітити, що багато дітей бажали миру, мріяли, щоб в родині всі були здорові та щасливі. 
  Цікавим виховним дійством, що об’єднав дітей в їх спільній мрії, був проведений флеш-моб «Мир», відзнятий з дрона керівником народної аматорської кіностудії «Гіпаніс» Максимом Загороднім та спільний малюнок на асфальті «Україна - наш дім».
  Своїм співом, акторськими якостями, виразним декламуванням  творів, танцями  діти порадували всіх присутніх  на святковому  концерті «Хай вічно сміється дитинство дзвінке», який продовжив фестиваль.  В ньому взяли участь 27 дітей  з клубних закладів сіл Мар’янівка, Порик-2, Пустовійти, Пагурці,  Морозівка, Педоси, Порик, Лозна, Кустівці, В.Острожок, Куманівці, Лип`ятин та з районного Будинку культури. Наймолодша п`ятирічна учасниця з с. Пагурці Маринка Федорчук викликала особливо теплі емоції в глядачів. Всім учасникам концерту були вручені подяки та призи. 
  По закінченні  святкового концерту  для ще більш яскравих вражень   з учасниками свята колективом  спортивного танцю  «Данс-Мрія» (керівник Віктор Соломко)  було  проведено майстер-клас з хореографії.
  Задоволені, веселі та щасливі учасники та гості фестивалю покидали районний Будинок культури в надії зустрітися ще не раз в теплій, дружній атмосфері.

P1010101%285%29P1010072%2811%29P1010001%2833%29P1010025%2822%29
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини