У військовому санаторії відключили світло за борги

У військовому санаторії відключили світло за борги

Близько 10 днів оздоровниця працює на генераторах. Відпочивальники, серед яких учасники бойових дій, інваліди війни та чинні військові, обурені, адже більшість із них придбали путівки за власні кошти. 

Люди скаржаться, - гарячої води немає, світло вмикається лише на декілька годин, генератори слабкі, тож доводиться перебувати в темряві або світити ліхтариками.

- Раніше я вже тут лікувався, цього року приїхав з дружиною, - розповідає ветеран бойових дій з Харкова Андрій Гадючев. –  Не сподівався, що будуть такі незручності. Були наміри залишити все і поїхати додому, але квитки військові, їх здати не можливо.

Відсутність світла позначилась і на меню оздоровниці, втім, згодом це питання вирішилось, і, ніби, стабілізувалось.

Договір про надання послуг електропостачання у лікувального закладу був з Харківським постачальником, який виграв тендер, але не виконав його умов. Тому послуги отримувались у Вінницьких енергетиків, котрим не здійснювалась оплата від початку року.

Гроші, щоб заплатити за світло є, - запевняє керівництво санаторію, але їх просто не змогли перерахувати.

- Частково нас фінансує Міністерство оборони, решту коштів ми дозаробляємо, - зазначив начальник Центрального військового клінічного санаторію Хмільник Ігор Шинькович. –  На рахунку лежать гроші. Але компанія «Енера» (м.Вінниця)  програла тендер, через це у нас не було можливості здійснити оплату.

Енергетики обіцяють відновити електропостачання, як тільки отримають кошти за надані послуги.

- Договір і всі необхідні процедури були проведені, - розповідає  прес-секретар ТОВ «Енера Вінниця» Тетяна Колодій. -  Коли мине 5 днів, відповідно до закону України Про публічні закупівлі, ми підпишемо договір, санаторій погасить перед нами заборгованість і відновиться електропостачання.

Після оплати боргу та укладення договору з ТОВ «Енера Вінниця», оздоровниця зможе отримувати безперебійне електропостачання.

Люди з різних куточків України, що зараз перебувають в санаторії, сподіваються, що світло найближчим часом з’явиться і їхнє лікування продовжиться у комфортніших умовах.

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини