У ВІННИЦІ ВИРОБЛЯТИМУТЬ АПАРАТИ ШТУЧНОЇ ВЕНТИЛЯЦІЇ ЛЕГЕНЬ

У ВІННИЦІ  ВИРОБЛЯТИМУТЬ АПАРАТИ ШТУЧНОЇ ВЕНТИЛЯЦІЇ ЛЕГЕНЬ

Залучення інвесторів до Вінниці, яке тривало до 2019 року, дає неочікувані «дивіденди». В компанії UBC Group планують налагодити власне виробництво апаратів штучної вентиляції легень на базі потужностей на східній околиці міста. Зважаючи на шалений попит цієї техніки у світі, на розгортання виробництва та отримання відповідних дозволів компанія відводить два місяця - повідомляє сайт На Парижі

Анонсував «зміну курсу» виробника холодильного обладнання на заводі Green Cool міський голова Сергій Моргунов. Під час онлайн брифінгу 24 квітня мер зазначив, вінницькі апарати виготовлятимуть на базі американських ШВЛ Metronic. 

«Це гарна новина у цілому для України, бо такі апарати зараз у дефіциті. Як правило, вони закордонного виробництва, тож їх досить складно закупити. Саме виробництво вітчизняних апаратів дасть можливість зменшити конкурентну ціну і зменшити їх імпортне постачання», - зазначив С.Моргунов.

Зазначимо, що дефіцит апаратів ШВЛ відчутний у всьому світі. Попри наявність коштів українські меценати стикнулися з тим, що складно відшукати техніку, аби забезпечити лікарні. Отже, у разі налагодження власного виробництва є шанс, що до «осінньої» хвилі захворювання, яку прогнозують вірусологи, Україні вдасться забезпечити медзаклади апаратами.

Затримка з виробництвом у Вінниці викликана, зокрема, з необхідністю часу на сертифікацію.  


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

КОРОНАВІРУС ПІДТВЕРДИЛИ В ОДИНАДЦЯТЬОХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ НА ВІННИЧЧИНІ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини