У Вінниці затримали злочинну групу, яка розповсюджувала наркотики в дитячих іграшках

У Вінниці затримали злочинну групу, яка розповсюджувала наркотики в дитячих іграшках

18 жовтня працівники управління протидії наркозлочинності спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Нацполіції Вінниччини та співробітниками Управління служби безпеки України з залученням бійців спецпідрозділу КОРД затримали злочинну групу, яка займалась розповсюдженням важкого наркотика – метадон. Повідомляють Життєві обрії з посиланням на сайт Головного управління національної поліції у Вінницькій області.

Над встановленням та затриманням усіх учасників злочинної групи оперативні працівники поліції працювали більше півроку. 18 жовтня одночасно у Києві та  Вінниці правоохоронці затримали підозрюваних. Затриманими виявились подружжя киян та вінничанин.

Як розповів начальник управління протидії наркозлочинності Головного Управління Нацполіції Вінниччини Віталій Стахов, у Вінниці на вулиці Стрілецький правоохоронці затримали 40-річного вінничанина, який через одного з перевізників зі столиці отримав дитячу іграшку зі 140 дозами метадона на суму близько 56 тисяч гривень. Правопорушника затримали біля його будинку, коли він вийшов з таксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗДАЙ ЗБРОЮ! УНИКНИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ 

Під час проведення санкціанованого обшуку у помешканні затриманого поліцейські виявили 5 розфасованих пакунків з наркотичим засобом, а також 19 коробок з аналогічними іграшками, у яких передавались зі столиці наркотики.

За словами затриманого вінничанина, метадон він розповсюджував у Вінниці шляхом закладок. Оскільки він є наркозалежним, «оплачували» йому «роботу» черговою дозою. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за збут наркотиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КИЄВІ ВБИЛИ ТАКСИСТА ІЗ ЖДАНІВКИ

У цей же час у Києві в одному з кафе правоохоронці затримали інших учасників групи – місцеве подружжя. 30-річна жінка раніше притягувалась до кримінальної відповідальності за грабежі. Під час обшуку квартирі затриманих поліцейські вилучили 400 доз наркотичного засобу на суму 160 тисяч гривень.

Вилучене направлено на експертизу.

Затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу – взяття під варту.

 

 

14121175431
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини