Українські квіти в Італії виготовляє хмільничанка

Українські квіти в Італії виготовляє хмільничанка

 Маки, волошки, соняхи, півонії, троянди, тюльпани, нарциси, - це ще не весь перелік українських квітів із гофропаперу, що милують око італійців. А все завдяки нашій землячці, котра навчилась там, на чужині, виготовляти їх власноруч. 
  Анжела Поліщук переїхала до Італії в 2010 році. Проживає у маленькому провінційному містечку Беллуно на півночі країни. Квіткові композиції створює у  подарунок близьким чи знайомим людям або на замовлення, а також має невеличку виставку своїх робіт в одному із закладів міста.
  - Я завжди була в захваті від декорацій та витворів ручної роботи, - зізнається майстриня. -  Мріяла робити квіти з паперу, але ця справа здавалась мені чимось недосяжним. Думала, що не зможу, бо це дуже складно. Та коли  пішла у декретну відпустку - з’явився час і можливість  спробувати. І я почала навчатись виготовляти квіти, хоча  нічого не знала про папір і те, як з ним працювати.  Вчилась, помилялась і знову вчилась… 
  Створені композиції жінка дарувала друзям і знайомим, а коли з'явилось перше замовлення, - це стало найпершою й головною відмінною оцінкою її старанням. 
  - Квіти я створюю з якісного італійського гофрованого паперу, який замовляю на фабриці, - розповідає Анжела Поліщук. – За невеличкий період часу (близько року) виготовила близько 50 різноманітних композицій. Найбільшою популярністю користуються півонії, а також троянди, маки та анемони. Зараз працюю над  композицією з маків, котру замовив хлопець на подарунок для дівчини, а ще готую квітковий презент для лікарні міста.  Живі квіти у медичному закладі суворо заборонені, а квіти з паперу прикрасять барвами лікарняне життя. 
 Квіти з паперу в Італії не такі популярні, як в Україні, і майстрів не так багато.  Але я познайомилась з декількома людьми, котрі створюють чудові роботи. Отримуючи від них компліменти, я розумію оцінку своїм роботам, і це дуже приємно. Для мене створення квітів - це поки що хобі, а не основне джерело прибутку. Але я була б рада займатися тільки цим. Тому маю багато планів щодо творчості, і це не лише роботи з паперу. 
Багато часу майстриня зараз приділяє маленькому сину Даніелю. Та коли він підросте, планує реалізувати всі свої творчі задуми, бо переконана, що в житті людина повинна займатись тим, що робить її щасливою. 

Більше робіт Анжели Поліщук можна перглянути на її сторінках: http://facebook.com/creazionidicartabyAngela/@creazionidicartabyangela.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини