В аграрному центрі приймали майстрів

В аграрному центрі приймали майстрів

   Державний професійно-технічний навчальний заклад «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» готує фахівців чи не найбільш поширених професій. Кухарі, трактористи, водії, манікюрниці та перукарі, слюсарі, мулярі й навіть лісники виходять саме з цього Хмільницького навчального закладу. Керівники та вчителі аграрного центру роблять все для того, щоб учням було цікаво здобувати освіту, і діляться власним досвідом з іншими навчальними закладами, переймаючи в них теж корисні надбання.  Тому минулого тижня на базі аграрного центру було проведено засідання обласної методичної секції старших майстрів закладів з підготовки професійно-технічної освіти.

   Семінар-нарада старших майстрів на тему: «Ключові завдання організації професійної підготовки кваліфікованих робітників в закладах професійної (професійно-технічної) освіти в 2019-2020 навчальному році)» розпочалася зранку.  Спочатку учасники семінару-наради ознайомилися з матеріально-технічною базою закладу. Про свій навчальний заклад старшим майстрам області розповіли  директор аграрного центру Анатолій Демянюк та заступник директора з навчально-виробничої роботи Жанна Гаврилюк.
  Подальша робота і виступи учасників семінару продовжилися в приміщенні бібліотеки Центру. Під час наради заступник директора навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області Лілія Мусій наголосила, що одним із пріоритетних напрямків роботи навчально-методичного центру у  Вінницькій області є підготовка кваліфікованих робітників за дуальною системою навчання (поєднання роботи і навчання молодого спеціаліста, якого навчальний заклад готує разом з підприємством). В роботі семінару взяли участь методисти навчально-методичного центру Світлана Западнова, Василь Марчук і В’ячеслав Мазур. 
   Далі своїм передовим педагогічним досвідом поділилися висококваліфіковані майстри виробничого навчання. Володимир Радецький продемонстрував щоденне технічне обслуговування гусеничних та колісних тракторів, прийоми навішування сільськогосподарських машин на трактори, а також підготовку МТА для основного обробітку ґрунту для учнів групи №31 з професії «Тракторист-машиніст». Викладач Олена Безпалько та майстер виробничого навчання Валентина Кіріакіді провели майстер-клас з приготування січеної натуральної маси з м’яса та напівфабрикатів з неї для учнів групи №24 за професією «Кухар».  А в фойє аграрного центру майстри виробничого навчання з професії «Перукар (перукар-модельєр), манікюрник» Наталією Кузьмінською, Мариною Жук та Людмилою Старохою організували виставку учнівських постижерних виробів.  Картини та зразки, дизайн нігтів,  художньо оформлені учнями аграрного центру, дуже сподобалися гостям семінару-наради. 
   Загалом побачене та почуте, нові впроваджені методики навчання справили позитивне враження на гостей з області, а під час підбиття підсумків учасники семінару-наради обмінялися спільними баченнями на подальшу співпрацю в галузі виробничо-навчальної діяльності.

Алла Корнієнко,
"Життєві обрії"
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини