"... в біді і щасті ми одна сім'я"

"... в біді і щасті ми одна сім'я"

  «Хутори ви мої, хутори» - ця пісня близька кожному жителю Хуторів-Кривошиїнецьких, в ній любов до рідного краю і хуторян, вона передає радощі й печалі всіх поколінь. А тому цією піснею і розпочалося святкування Дня села, яке відбулося 17 листопада.

  Сільський клуб зібрав на святкування чимало місцевих жителів, а щоб привітати хуторян зі святом, сюди приїхали поважні гості. Їх зустріли хлібом-сіллю, з теплом та добрим словом. 
  З гарною подією селян від імені влади району привітали перший заступник голови райдержадміністрації Павло Горбатюк і заступник керівника виконавчого апарату районної ради Валерій Нечипорук. Вони побажали землякам міцного здоров’я, добра, злагоди на довгі роки життя, Божого благословення і миру. 
  У  той день не обійшлося й без нагороджень тих, хто своєю щоденною копіткою працею примножує багатства рідного села, трудиться на благо односельців. Так, почесними грамотами Хмільницької районної державної адміністрації та районної ради було нагороджено Лознянського сільського голову Світлану Якушевську, місцевих жителів Лідію Воронюк, Олену Демнюк і Ганну Цвілюк. Без подарунків теж не обійшлося: в дарунок від влади громаді села перший заступник голови райдержадміністрації Павло Горбатюк і заступник керівника виконавчого апарату районної ради Валерій Нечипорук вручили лазерний принтер. 
  - Я щиро вдячна всім, що ми зібралися в цьому мальовничому селі. Зібралися, щоб вшанувати славну історію наших Хуторів-Кривошиїнецьких. Село  має козацький рід, про що свідчать прізвища наших людей: Недосновані, Цвіруки, Деркачі і т.д. Жителям села випало багато страждань, але вони витривалі та завзяті, вони як могли виживали в часи голодоморів, у роки війни та інші лихоліття. Сьогодні у нашому клубі зібралися всі ті, хто своєю нелегкою працею творять історію села. Я щиро вдячна вам, дорогі мої хуторяни, і низько вклоняюся вам за вашу працю. Зі святом вас, шановні!, - звернулася до громади села Лознянський сільський голова Світлана Якушевська.  
  Чимало страждань пережили люди нашого краю, багато бачили подій, а скільки земляків забрали голод, війна і смертельні хвороби. Перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, усі присутні схилили голови і вшанували їх хвилиною мовчання. А далі святкування продовжилося спогадами про трудівників села, які працювали й продовжують працювати на благо Хуторів-Кривошиїнецьких, кого пам’ятає старше і на кого рівняється молодше покоління: трактористи і комбайнери, діти війни, хлібороби, педагоги, працівники ферм, мудрі та досвідчені старійшини села, працівники культури і соціальної сфери, медики та інші, – всіх шанують хуторяни і вдячні їм за працю. Під час заходу присутні переглянули міні-інсценівку під назвою «Сільські замальовки», а гарними душевними піснями жителів Хуторів-Кривошиїнецьких щиро привітали учасниці жіночого фольклорного колективу «Берегиня» Лознянського сільського Будинку культури.     
 

 dsc0214 dsc0190 dsc0182 dsc0171
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини