В Хмільнику почистять Буг

В Хмільнику  почистять Буг

  У липні цього року розпочнуться роботи з розчистки річки Південний Буг від намулу, в межах  Хмільницього району.  Нині уже відбулися громадські слухання, проектно-кошторисна документація пройшла процедуру оцінки впливу на довкілля. Про це повідомив заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк. 
  Для розчистки річки буде задіяно земснаряд, екскаватори та інша  спецтехніка.  Вартість проекту становитиме майже 52 мільйони гривень. Гроші виділять з обласного екофонду та з місцевого бюджету. 

 

  - Робота проводитиметься поетапно. В цьому році з обласного екологічного фонду виділять 5 мільйонів гривень та 1 мільйон співфінансування  з місцевого бюджету. Зараз проводять підготовчі роботи. Це нагальна проблема. Я теж її вивчав. Особисто клопотав, аби цьогоріч приступили до розчистки річки Південний Буг, яка протікає у межах Хмільницького району. Адже цей район  - курортний. Окрім місцевих жителів сюди приїздить багато людей відпочивати та оздоровлюватися. Намул, що осідає по течії річки забиває малі джерела, а також спричиняє загнивання водоростей. Окрім того, це й  погіршує стан питної води та води у водоймах. Я вважаю,  що є нагальна потреба розчистити річку Південний Буг, особливо  у межах Хмільницького району. 
  Загалом буде розчищено 7,3 кілометри річки Південний Буг, що протікає в межах  Хмільницького району. За словами заступника голови Вінницької ОДА Олександра Крученюка, об’єм розчищених мулових наносів становитиме понад 250 тисяч метрів кубічних. Також упорядковуватимуть  береги, що  не дозволить муловим насосам  назад  стікати в річку.

  Минулого року у Хмільницькому районі уже проводили роботи з розчистки річки Вихла в межах села Великий Остріжок.  Ця річка впадає в Сниводу, яка є притокою Південного Бугу.
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини