В Хмільнику запрацює сміттєсортувальна лінія

В Хмільнику запрацює сміттєсортувальна лінія

СМІТТЄСОРТУВАЛЬНУ ЛІНІЮ У ХМІЛЬНИКУ ПЛАНУЮТЬ ЗАПУСТИТИ ДО КІНЦЯ РОКУ

Нині на полігоні активно здійснюються роботи з будівництва металевого ангару місцевим підприємством ТОВ «ХМІЛЬНИК-БУДЛАЙФ». 
Запустити сміттєсортувальну лінію у Хмільнику планували ще декілька років тому. 
На сміттєзвалище за містом звозиться сміття з 1968 року. На площу чотирьох гектарів щороку надходить 25 тисяч тонн сміття. 
Станом на початок жовтня 2018 року ангар, в якому мали сортувати та переробляти вторинну сировину, перебував  у процесі будівництва. 
Передбачалося, що в ньому розмістяться сама сортувальна лінія, пакувальні преси, обладнання для подрібнення та гранулювання пластику, термопластавтомат для виробництва продукції із вторинної сировини. 
Фактично на полігоні мали запровадити повний цикл переробки відходів, починаючи зі збирання сміття і закінчуючи виготовленням з нього продукції. 
-  У вересні 2018 року хмільницьке комунальне підприємство "Хмільниккомунсервіс"  уклало угоду на будівництво ангару з ПрАТ «Барський машинобудівний завод», яке перемогло у відповідному тендері з пропозицією в 4 588 610 гривень при очікуваній вартості закупівель у 4 639 700, - розповідає головний інженер "Хмільниккомунсервісу" Володимир Белза. -  Роботи мали завершитися до 31 грудня того ж року, але згодом цей термін через низку об'єктивних обставин було продовжено до 31 грудня 2019. Але цього року підрядника було змінено, і вже впродовж двох тижнів роботи з будівництва ангару виконує місцеве підприємство – ТОВ «ХМІЛЬНИК-БУДЛАЙФ». При цьому зміна виконавця робіт на їхній вартості не позначилася. Лінія налаштована, будують ангар. Ситуація вирішилася у повному обсязі, і ми вже на фінішній прямій.
Потужність лінії розраховувалася із запасом, так, аби вона могла задовольнити потреби не лише самого Хмільника. Запрацювати ж вона, за словами головного інженера "Хмільниккомунсервіс" має вже цього року. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

МІЛЬЙОН НА ЦНАП У ХМІЛЬНИКУ. ЯК МОДЕРНІЗУЮТЬ "ПРОЗОРИЙ ОФІС"?

Imgonline com ua resize ugnqsflbfrImgonline com ua resize twuzk2vbgsImgonline com ua resize sy3whmqmuwufgsgsImgonline com ua resize oz072cdrmgtImgonline com ua resize 4zh7b4r2ha
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини