В Острожку вшанували визволителів

В Острожку вшанували  визволителів

  Людно було в сільському Будинку культури напередодні святкування Міжнародного жіночого дня 8-го Березня. Сюди поспішали як молодь, так і люди старшого віку, тому що цей день знаменний для села В.Острожок ще й тим, що 8-го березня 1944 року о 10-ій годині село було звільнено від фашистських загарбників. 

  Зі сцени лунали слова привітання. Голова ветеранської організації поіменно привітала тих жінок, які уже за станом здоров’я не могли бути присутніми у цьому залі, а це Олена Кравець, Ніна Вознюк, Євгена Мазур, Євгена Калачик, Ольга Ткачук, Марія Кондратюк, Галина Лепетуха, Марія Рижук, Павліна Мазур, Ганна Димінська, Галина Жигалівська, Галина Ткачук, Ганна Вітрук, Марія Гишко та Марія Сафонюк. Сьогодні вони уже бабусі і прабабусі, а їх дитинство припало на важкі воєнні і післявоєнні роки. Залишившись наодинці зі своїми матерями, тому що їх батьки пішли воювати з ворогом, захищаючи рідну землю, багато наших односельців загинули. Велика кількість дітей залишилася сиротами. Не дочекалися своїх батьків з війни, імена яких викарбувані на плитах меморіального пам’ятника, збудованого в центрі села. 
  В цей день силами колективу художньої самодіяльності під керівництвом завідуючої сільським клубом Катерини Попик був даний святковий концерт. 
  Присутні в залі тепло аплодували всім учасникам, адже вони вміють веселити публіку та створювати усім гарний настрій. 

Любов Приймук,
голова ветеранської організації
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини