В райцентрі на Вінниччині виявили прихильника рашизму

В райцентрі на Вінниччині виявили прихильника рашизму

СБУ викрила на Вінниччині ворожого агітатора, який підтримував дії окупантів і героїзував «подвиги» рашистів. Ним виявився 41-річний мешканець Гайсинського району, який свідомо очікував на прихід «руського миру».

Слідством встановлено, що зловмисник через власну сторінку в забороненій в Україні соціальній мережі «Однокласники» поширював «дописи», в яких заперечував збройну агресію рф проти України та героїзував російських військовослужбовців.

Ці тексти дописи містять «традиційні» ознаки прокремлівської пропаганди із вихваляння окупантів та виправдовування війни рф проти України.

Фігурант виявив стійку прихильність до «руського міра» та активно поширював антиукраїнський контент в соцмережі навіть після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Він відкрито підтримував анексію Криму та тимчасову окупацію рашистами частини територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Більш за все захоплювався видуманими «подвигами» солдатів окупаційної армії, які начебто «героїчно» протистоять «нацистам».

Ініційована спецслужбою експертиза підтвердила протиправний характер вказаних матеріалів.

В результаті санкціонованого обшуку вилучено комп’ютерну техніку, що використовувались для скоєння злочину.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Матеріали кримінального провадження скеровано до суду. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

%d1%844%d1%843%d1%842%d1%841
Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини