В Сальницю принесла осінь свято урочисте…

В Сальницю принесла  осінь свято урочисте…

   Першого вересня у всіх школах пролунав перший дзвоник. Це свято не лише для школярів, а й для вчителів та батьків, адже завжди цей день насичений яскравими барвами, емоційністю та хвилюючою атмосферою. Сонячний суботній день першого вересня стане незабутнім і для сальничан. Особливо для дванадцяти першачків, які з цього року почнуть навчання в Новій українській школі і шістнадцяти випускників, які незабаром стануть на дорослий шлях. 
   З гарним настроєм та безліччю квітів розпочалася в сальницькій школі урочиста лінійка. Щоб привітати усіх із першовереснем, на свято завітали голова Хмільницької районної ради  Зоя Бонсевич, сільський голова Леонід Мар’євич, директор ТОВ «Обрій Агро-1» Микола Кондель, представник ПрАТ «Зернопродукт МХП» Петро Гавура, методист відділу освіти Ірина Струтинська і настоятель храму Різдва Богородиці отець Богдан. І гості, і жителі села Сальниці радо привітали першокласників, які разом зі своїми батьками та першою вчителькою Тетяною Вихованець несміливо вийшли на шкільне подвір’я. Усім діткам, які прийшли до школи вперше, вручили свідоцтва першокласників.  
   - Шановні школярі, батьки, вчителі! Щиро вітаю всіх вас і від себе особисто, і від депутатського корпусу районної ради, від голови районної державної адміністрації з гарним святом – Днем знань. Мабуть, сьогодні цей день найважливіший і незабутній насамперед для наших першачків. Дорогі батьки, ми вам дякуємо за ваших діток, і бажаю вам надалі, аж до 12-го класу гарної, дружної і командної роботи з педагогічним колективом. Вірю, що ваші дітки будуть вас радувати і будуть успішними в навчанні. Перший дзвінок також із трепетом пролунає і для наших одинадцятикласників, адже для них це останній перший дзвоник у їхньому шкільному житті. Усім школярам бажаю здоров’я і щастя, бажаю бути гідними громадянами нашої держави, гарними дітьми для своїх батьків, які будуть пишатися вами, - сказала, вітаючи, голова районної ради Зоя Бонсевич. 
   У кожному навчальному закладі є люди, без допомоги яких у школі не було б так по-домашньому затишно. Це підприємці, спонсори та люди, які старанно і з любов’ю виконують свою роботу. А тому місцевого підприємця Віктора Гончарова і директора СТОВ «Відродження-2008» Олександра Плахотнюка за благодійну допомогу навчально-виховному комплексу було відзначено Почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради. Такі ж грамоти голова районної ради Зоя Бонсевич вручила тим працівникам НВК, завдяки яким школярам та педагогічному колективу завжди тепло і ситно, а саме кочегару Івану Осідчуку і  кухареві Ірині Гавронській. Передаючи щирі привітання від депутата обласної ради Олександра Крученюка, Зоя Григорівна вручила першокласникам повністю укомплектовані пенали та набори пазлів, а для школи – кольоровий принтер. 
   Багато щирих слів лунало на адресу винуватців свята, ще більше подарунків дарували того дня першокласникам. А школярики дарували дорослим вірші та пісні. Були нагороди також і кращим педагогам, які передали світлі та добрі знання не одному поколінню, а також тим вчителям, хто підготував учнів до районних та обласних олімпіад. Педагогічний та учнівський колективи Сальницької НВК цінують кожного учня, який приходить до них з іншого села, а тому квітами та щирими словами того дня уся школа привітала двох нових школярів. Радісна атмосфера панувала у дворі, хвилюючою була мить привітання першокласників одинадцятикласниками, які подарували найменшеньким чудові іграшки, кульки та м’ячі і побажали їм гарного шкільного життя, мирного майбутнього та значних здобутків у навчанні. На завершення лінійки першокласники, взявшися за руки одинадцятикласників, покрокували до братської могили вшанувати   предків, після чого у нових школяриків відбувся перший у їхньому житті урок.
 

Dscf8922Dscf8889Dscf8813Dscf8849
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини