Вбивці відшкодують 900 тисяч гривень

Вбивці  відшкодують  900 тисяч гривень

  Понад 900 тисяч гривень на користь матері вбитого хмільничанина присудив Хмільницький міськрайонний суд.

  Хмільницький міськрайонний суд повністю задовольнив цивільний позов матері вбитого наприкінці 2017 року Віталія Мироненка, про відшкодування шкоди, завданої їй внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Відповідачі  мають  заплатити жінці понад 900 тисяч гривень. 
  У січні 2019 року Тамара Мироненко звернулась із позовом до Хмільницького міськрайонного суду до Станіслава Коваля та Олександра Ковальчука про стягнення з відповідачів матеріальної та моральної шкоди, витрат на поховання та встановлення надгробного пам’ятника вбитому сину. 
  Позивач довела, що внаслідок вчинених відповідачами дій: вбивства її сина, затоплення тіла та автомобіля Віталія Мироненка, пограбування квартири потерпілої, вона зазнала не лише моральних страждань, а й зміни звичних умов життя.
  Суд критично оцінив та відхилив  заяву відповідача Олександра Ковальчука щодо зменшення суми матеріальної та моральної шкоди.
  Враховуючи, що протягом однієї доби позивачка втратила сина, майно та грошові кошти, суду було доведено, що саме незаконні дії відповідачів призвели до моральних страждань та матеріальних втрат Тамари Мироненко. Рішення Хмільницького міськрайонного суду може бути оскаржене до Вінницького апеляційного суду Вінницької області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Довідково: 
 

  Наприкінці грудня 2017 року у Хмільнику було скоєно вбивство 32-річного місцевого жителя. Спочатку чоловіка вважали безвісти зниклим, лише у січні 2018 року правоохоронці знайшли не лише тіло вбитого Віталія Мироненка разом із його автомобілем у кар’єрі, а й тих, хто скоїв злочин. Вбивця молотком наніс удари жертві, а потім поклав тіло у багажник автомобіля та скинув у кар’єр неподалік міста Хмільника. Перед тим, як затопити автомобіль із вбитим, злочинець забрав особисті речі жертви, серед яких ключі від квартири. Станіслав Коваль та Олександр Ковальчук пограбували квартиру, у якій проживав вбитий разом із матір’ю. Злочин було розкрито після вчинення розбійного нападу на підприємця та затримання злочинців, один з яких зізнався у скоєнні умисного вбивства та розповів, де сховав тіло жертви із автомобілем. За скоєння кримінальних правопорушень Вінницьким міським судом винуватцям присуджено 13 та 7 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Прес-служба 
Хмільницького міськрайонного суду

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини