Ветерани – золотий фонд нашого району

Ветерани – золотий фонд  нашого району

   24 жовтня, в залі засідань Хмільницької райдержадміністрації відбулась звітно-виборна конференція Хмільницької районної громадської організації ветеранів України. Участь у заході взяли голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун, заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, голови первинних ветеранських організацій Хмільницького району.  
   Привітала учасників конференції голова районної ради Зоя Бонсевич. Вона зазначила, що саме Хмільницька районна громадська організація ветеранів України на чолі з Віталієм Олександровичем Каленіченком є однією з найкращих в країні організацій ветеранів України та найкращою у Вінницькій області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРОЄКТ "КУРОРТОПОЛІС ХМІЛЬНИК" ПРЕДСТАВИЛА ВІННИЧЧИНА НА ПЕРШОМУ ІНВЕСТИЦІЙНОМУ ФОРУМІ
Голова районної громадської організації Віталій Каленіченко прозвітував про проведену роботу за  період діяльності з жовтня 2015 по жовтень 2019 року.
Ветерани є уособленням нашої історії, моральним капіталом українського суспільства.
   Сьогодні надзвичайно важливою є увага для ветеранів - від рідних,соратників, колишніх співробітників, підростаючого покоління, влади.
Ветерани – це золотий фонд нашого району, які, незважаючи на поважний вік, не стоять осторонь суспільно-політичного життя, активно працюють над вихованням молодого покоління міцних тілом, розумом і духом українців, творчо і натхненно займаються діяльністю у найбільшій і найавторитетнішій громадській організації району – ветеранській.  
   Українська республіканська організація ветеранів діє з 28 березня 1987 року. 20 років ветерани району перебували на обліку в міськрайонній організації. У 2007 році створена самостійна Хмільницька районна організація ветеранів України, яка добрими справами довела свою доцільність і дієздатність, стала організацією істинних однодумців, соратників, побратимів. Діючи в тісному творчому тандемі з районною державною адміністрацією і районною радою, ветеранська спільнота досягла вагомих, соціально відчутних результатів, а тому в районі про ветеранів пам‘ятають, про них дбають, їх шанують і поважають.
За 12 років організація пройшла складний, насичений важливими подіями шлях становлення і розвитку, набула досвіду діяльності в царині всебічного захисту законних прав, економічних, вікових та інших інтересів ветеранів.
   Сьогодні в складі районної організації ветеранів налічується близько 11 тисяч осіб, які об‘єднані у 33 первинні організації. Середня чисельність первинного осередку складає 327 осіб.
  Діяльність Хмільницької організації ветеранів є успішною завдяки дотриманню трьох основних правил: перше – це творчий підхід до поточного і перспективного планування роботи, друге – це системний контроль за виконанням запланованого і третє – це грамотний аналіз і об‘єктивна оцінка діяльності кожного первинного осередку і організації в цілому.
   Голова районної організації ветеранів є заступником голови районної державної адміністрації на громадських засадах.
В кожній сільській раді виділені кабінети, робочі місця, для голів первинних організацій ветеранів.
  Хмільницька районна рада організації ветеранів за активної підтримки і сприяння районної державної адміністрації і районної ради зібрала унікальні матеріали і випустила в світ 4 книги за останні чотири роки.
  Районна рада організації ветеранів України стала ініціатором проведення в районі «Року вдови фронтовика» та спорудження у кожному селі, поруч із пам‘ятником на честь загиблих у війні односельчан, меморіальної стели «Вклонися вдові фронтовика».
   Сьогодні пам‘ятні знаки вже споруджені у 23-х селах району  Ветеранами розроблена і запроваджена в життя шкільних волонтерських організацій району, області і України «Присяга юного волонтера – добротворця» та сценарій віншування переможців конкурсу на кращу шкільну волонтерську організацію.
В школах району проводяться тематичні уроки з метою військово-патріотичного виховання молоді «Вам, сивочолі ветерани, вклоняємося до землі». Значну роботу волонтери району проводять по організації роботи музеїв, кімнат пам‘яті та бойової слави, поповнюють їх новими матеріалами та експонатами, є екскурсоводами для відвідувачів.
   Волонтерський центр районної ради організації ветеранів України складається з 93 волонтерських загонів, що об‘єднують  936 волонтерів, з них 43 організатори, 35 пенсіонерів і 858 школярів. Один волонтерський загін нараховує в середньому 10 волонтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІЛОТАМ-ГЕРОЯМ ВСТАНОВИЛИ ПАМ'ЯТНИК
   Діючи в тісному творчому тандемі районної влади в особі голови райдержадміністрації Євгенія Буткевича та голови районної ради Зої Бонсевич та районної ради організації ветеранів України, було створено  ветеранську спільноту, діяльність якої має вагомі позитивні наслідки і користується авторитетом не тільки в районі, а й за його межами. Перше місце в області є цьому підтвердженням. 
   Заслухавши та обговоривши звіт голови районної ради організації ветеранів України Віталія Каленіченка «Про діяльність організації з жовтня 2015 року по жовтень 2019 року» відповідною Постановою, діяльність Хмільницької районної ради організації ветеранів України за період з жовтня 2015 по жовтень 2019 року визнано задовільною.
   По завершенні звіту та виступів голів окремих первинних організацій одноголосно на наступний період було обрано головою ради районної організації ветеранів України Віталія Каленіченка, який успішно очолював організацію до цього часу.
   Після конференції учасники зустрічі мали можливість поспілкуватися з заступником голови райдержадміністрації Миколою Чикотуном, заступником голови районної ради Анатолієм Войцещуком стосовно актуальних питань життєдіяльності ветеранів, зокрема перевезення, транспортного сполучення, соціальних послуг і пільг.

P1010051P1010048
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини