Відтепер дороги Вінниччини інспектуватиме "Не прогав"

Відтепер  дороги Вінниччини інспектуватиме "Не прогав"

Про це розповів голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов, - повідомляє прес-центр Вінницької ОДА.

Сергій Борзов зазначає, що кожен громадянин України прямо або опосередковано, через закладені в собівартість товарів витрати на логістику, сплачує 0,21 євро акцизу на кожному літрі бензину. Ці кошти направляються в дорожній фонд: 35% йде на місцеві дороги, 60% - на траси міжнародного та міжміського значення і 5% -  на засоби для забезпечення безпеки дорожнього руху. Так було до 2020-го, так буде з 2021-го.

В Україні лабораторії з контролю якості доріг підпорядковуються безпосередньо замовнику. В цьому є корупційні ризики. «Аби їх мінімізувати, і щоб наші платники податків побачили, що їх кошти йдуть на якісні дороги, звернувся до громадського сектору. Будемо разом контролювати належне виконання підрядними організаціями зобов’язань, взятих ними на себе перед громадянами – платниками податків, з яких формувався дорожній Фонд 2018-2019 років. Підписали меморандум із громадською організацією «НЕ ПРОҐАВ». Тепер вони будуть інспектувати новозбудовані та відремонтовані дороги на Вінниччині»,- повідомив голова ОДА

Сергій Борзов пояснив, що експерти цієї  громадської організації методом «сліпого тестування» і за власний рахунок перевірятимуть зразки асфальту в незалежних європейських лабораторіях – у відповідності до норм Закону України «Про будівельні норми» та Закону України «Про стандартизацію».

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини