Відважні українські воїни - Нащадки славних козаків!

Відважні українські воїни - Нащадки славних козаків!

  Релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці здавна глибоко шанували наші предки. Цього дня українці відзначають ще два дуже важливих свята: День українського козацтва і День захисника України. 
  Минулої п’ятниці, з нагоди відзначення Дня захисника України, в районному Будинку культури відбулися урочистості. Перед початком урочистостей до пам’ятного стенду Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам-землякам на Сході поклали квіти. А далі в залі РБК відбулися офіційні урочистості та концерт. 

  На початку заходу військовий комісар об’єднаного районного військового комісаріату Андрій Охріменко вручив бійцям відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції» та нагрудні знаки, що підтверджують статус учасника бойових дій. Такі відзнаки отримали дев'ятеро солдатів Збройних сил України, а саме Олександр Яцюк, Володимир Шубін, Олександр Остапюк, Микола Гайдамака, Олександр Шикер, Сергій Паламарчук, В’ячеслав Лісевич, Анатолій Лисенко,  Володимир Матущак. 
   З величними святами мужніх воїнів-захисників України привітали, а також висловили їм слова подяки та підтримки голова районної ради Зоя Бонсевич і перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Горбатюк. Вони побажали воїнам міцного богатирського здоров’я, гармонії в родинах, благополуччя та достатку.
  - Споконвіків ці свята були нерозривні, Мати Божа охороняла наше козацтво. І в ті далекі часи, і зараз Мати Божа охороняє наших воїнів на Сході нашої держави. Тому ми маємо звертатися до Божої Матері з проханням про мир, про благополуччя, про достаток нашої держави і кожної родини. Захищати Вітчизну – це дуже важка і важлива місія, тому ще раз і ще раз вклоняємось нашим захисникам,  - сказала, вітаючи, голова районної ради Зоя Бонсевич.    
  - Особливо зараз ми говоримо про військових як про захисників із великої літери. Згадуємо щодня, а не лише до свята. Наші краяни одними з перших стали на захист рідної землі.  Невиправний біль несуть у серці родини воїнів-героїв, - зазначив Павло Горбатюк у своєму виступі. 
  Хвилиною мовчання було вшановано усіх, хто поліг за волю та незалежність нашої держави. А потім Павло Андрійович і Зоя Григорівна вручили нашим військовослужбовцям почесні грамоти Вінницької облдержадміністрації і обласної ради, Хмільницької райдержадміністрації та районної ради.  Зокрема, обласними грамотами було відзначено учасників антитерористичної операції Вадима Краснова і Володимира Лінічука. За вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності, захист цілісності держави, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди свята почесними грамотами Хмільницької райдержадміністрації та районної ради було нагороджено військовослужбовців та працівників Збройних сил України, зокрема, Андрія Охріменка, Василя Змітреня й Олександра Єгоренка.  Такі ж грамоти вручили учасникам антитерористичної операції: Валерію Доброгівському (с. Порик), Анатолію Андрощуку (с. Стара Гута), Анатолію Конделю (с. Сальниця), Сергію Гринюку (с. Кушелівка) та Олегу Боричку (с. Пустовійти). 
  По завершенні офіційної частини розпочався святковий концерт. Дух українського козацтва лунав у кожній патріотичній пісні, передаючи велику повагу та шану тим, хто не зламався і нині стоїть на сторожі цілісності держави, як на передовій, так і в тилу неньки-України.

 dsc0081 dsc0074 dsc0069 dsc0010 dsc0038
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини