Він закоханий у прекрасне

Він закоханий у прекрасне

  Він зупиняє мить, аби перетворити її у вічність. Його картини зачаровують своїм неповторним виконанням і залишають незабутнє враження. Він закоханий у прекрасне та створює неймовірні шедеври. Його знають не лише у нашому Хмільнику, а й в усіх куточках України, і навіть за кордоном!

 Роман Грибельський – талановитий художник від природи, або, ще як кажуть, «народжений з пензликом в руках». І дійсно, адже ще маленьким полюбляв малювати олівцями та аквареллю. У школі, звісно ж, улюбленим уроком було малювання, тому у маленького митця щоразу кількість аркушів з малюнками збільшувалась. 
  Хлопчик ріс і мріяв малювати вже професійними фарбами. Тож на своє 18-річчя Роман у подарунок від батька отримав омріяний набір олійних фарб. Ото було радості! Відтоді юнак і почав займатись своєю улюбленою справою вже більш серйозно. Перша картина його - зображення моря, адже  на той час захоплювався творчістю  Івана Айвазовського – знаменитого художника.  А потім вже малював усе, що бачив – мальовничі пейзажі, квіти, людей. Все стало перетворюватись у натхненні картини. 
  І навіть коли вступив до Калинівського технологічного технікуму – малювати не припиняв, щоразу вдосконалюючи свої навички. Згодом навчався в Хмельницькому національному університеті за спеціальністю «Конструктор-модельєр швейних виробів». Після навчання працював технологом на швейній фабриці «Лілея». Але малювання - то заняття для душі, тому роботу на швейній фабриці залишив і повністю занурився у мистецтво. 
  У своїх картинах майстер пензля передає почуття та емоції. Малює те, що відчуває, тому картини «дихають», вони емоційні, яскраві. Полотна не схожі одне на одне, усі вони різні, але з однаковим настроєм позитиву і захвату, якими заряджаються усі, хто їх бачить. Роман майстерно володіє як олійною технікою живопису, так і акварельною, акриловою, цифровим живописом, а також малюванням гуашшю і олівцями.
  Талановитий митець - учасник багатьох обласних і місцевих виставок. Поціновувачі мистецтва неодноразово  мали змогу помилуватися та насолодитися неймовірними шедеврами молодого художника. Також Роман активний член ГО "Арт Лайф", засновником і керівником якої був Сергій Шмаль. Саме ця людина, за словами Романа Грибельського, зробила вагомий внесок у розвиток мистецтва Хмільниччини та й усіх її митців загалом... Варто наголосити  і на тому, що саме Сергій відіграв значну роль у становленні Романа як художника.
  - Спеціально на художника я не навчався, - розповідає Роман. – Та я дуже багато працював, аби опанувати усі тонкощі малювання. Наставниками моїми були Дмитро Власійчук, Василь Аврамчук та Анатолій Афанасенко – відомі Хмільницькі майстри пензля, за що я їм щиро вдячний. А зараз поряд з цими іменами називають і моє ім’я. Це неймовірно і дуже приємно.
  Малює художник як для себе, так і на замовлення, тому його картини прикрашають стіни різних куточків країни. Малює усе: від морів до тварин, від пейзажів до портретів. Його витвори й справді надзвичайні.
  - Я бачу красу в буденних дрібницях та отримую задоволення від того, що можу відобразити на полотні, - ділиться Роман Грибельський.  – І головне - працюю тільки тоді, коли є натхнення.
 Окрім картин, майстер пензля ще займається глинопластикою, створюючи різні скульптури, розписує одяг, займається дизайном внутрішнього інтер’єру. Це професіонал, який має гідні напрацювання  та повноцінний мистецький арсенал. Його творчість заслуговує на увагу.
  Тому тим, хто бажає стати художником, Роман радить малювати і не зупинятись. Накопичені враження обов’язково вибухнуть на полотні, втіляться в картину і колись неодмінно ваша творчість не залишиться непоміченою. 
 

Наталія ЧЕРНЕНЬКА, 
«Життєві обрії». 
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини