«Вісім віршів за вісім днів» - у поетичній естафеті взяла участь хмільничанка

«Вісім віршів за вісім днів» -  у поетичній естафеті взяла участь хмільничанка

15-річна Богдана Охота проживає у селі Вугли Хмільницкого району. Навчається у Професійному ліцеї сфери послуг, де здобуває фах бухгалтера-касира. 
Поєзією захоплюється змалечку, пише вірші про життя та почуття. 

-Все почалося з шестирічного віку, коли я перечитувала мамині вірші про перше кохання, студентські роки, життя з татом, моє народження, народження братика, - розповіла Богдана. – Мені це дуже сподобалось і я вирішила сама щось написати. 
Оскільки досвіду і навичок не мала, - писала як вміла, без рими та грамотності. Рідні всміхались, мовляв: «оце так поетеса росте». З часом дівчині почала допомагати мама, навчала та виправляла, за деякі рядки хвалила… Згодом юна поетеса стала учасницею літературно-мистецького об'єднання при Хмільницькій районній дитячій бібліотеці, що також відзначилось на розвитку її творчої діяльності.  
- У школі в селі Лозова вчителька зарубіжної літератури Оксана Степанівна заохочувала нас до поезії, проводила різні заходи, творчі вечори, а також на перервах редагувала мої вірші, за що я їй дуже вдячна, - каже юна поетеса. – У неї також дуже гарні вірші і вона стала моїм другим наставником після мами. Також я брала участь у зустрічах з поетами Хмільника, які спершу слухали вірші, а потім допомагали їх редагувати. 
Взяти участь в марафоні «Вісім віршів за вісім днів» Богдану Охоту запросила талановита поетеса Людмила Степанова, уродженка села Журавного, що у Літинському районі. Нині вона проживає у Львові, де й розвиває свою творчу діяльність. 
- Правила марафону – протягом 8 днів розміщувати у соціальних  мережах авторські вірші та відмічати людей, які можуть продовжити естафету, - розповіла Богдана Охота. – Тобто один учасник повинен відмітити 8 друзів, якщо серед них є люди, які не пишуть вірші, - вони повинні розміщувати улюблені. Таким чином поезія не залишається забутою. Це дуже важливо, адже для багатьох, як і для мене, дуже важливим є вміння викласти у рядки те, що тебе хвилює або вражає. Я люблю писати «на емоціях», коли мене щось вразило. Для мене цей марафон, - ще один крок до самовдосконалення. Адже я маю куди рости і розвивати свій талант. Власних віршів маю не багато. Досконалих -15, а ще є нередаговані або ж недописані. Проте я мрію видати власну збірку віршів, та розумію, що на це потрібен час і спонсор. 
В основі віршів Богдани Охоти почуття від взаємин з людьми, пережиті емоції від сучасних подій в країні, які вона описує стисло та довершено. 
Один із віршів юної поетеси:

Настав цей довгожданний день,
Постукавши в моє віконце.
І я почула «дзень-дзелень»...
Відкрились двері...Ти зайшов, мов сонце.
Ці промінці, що ти явив собою
Покрили всі образи вмить.
Я покохала тебе знову...
Але задумалась... душа болить...
А що як знову?? Знову ти обманеш?
Мене залишиш і підеш...???
Ні! Я все ж тобі повірю...
Бо Кохання вічне і без меж...


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

АРТ-СТРИЖКИ – НОВИЙ ТРЕНД ТА СПРАВЖНЄ МИСТЕЦТВО

«У КОЖНУ РОБОТУ ВКЛАДАЮ ГАРНИЙ НАСТРІЙ І ТЕПЛО ДУШІ»

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини