Водіям швидкої піднімуть зарплати

Водіям швидкої піднімуть зарплати

Навантаження на працівників «швидкої допомоги» останнім часом суттєво збільшилось. У зв’язку з цим Кабмін хоче переглянути принцип оплати цього напрямку медицини. Про це на брифінгу наголосив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Щороку на «швидку» надходить близько 6,9 мільйонів звернень. Тому з 1 липня збільшиться фінансування екстреної медичної допомоги на 40 відсотків», - сказав він.

Також МОЗ завершує роботу над питанням маршрутизації — доставки хворого саме в той медичний заклад, який може надати необхідну допомогу, залежно від діагнозу пацієнта.

«Це особливо важливо при гострому інфаркті міокарда і гострому мозковому інсульті, - підкреслив міністр. - В Україні 67 відсотків смертей припадає на серцево-судинні захворювання — це найвищий показник у Європі. Крім того, запровадиться принцип екстериторіальності: виїзд карет «швидкої» за межі областей».

МОЗ обіцяє підвищити заробітну плату не лише медпрацівникам, а й водіям екстреної медичної допомоги.

«Водії, працюючи на 1,5 ставки, отримують близько 5,5 тисяч гривень на місяць. Наступного року міністерство планує збільшити зарплату водіїв “швидкої” до 10-12 тисяч гривень. Цього року оплата їхньої праці також має бути переглянута за рахунок коштів, виділених на збільшення з 1 липня тарифів на екстрену медичну допомогу», - зазначив Степанов.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ХВОРИХ НА COVID ВІННИЧАН ЛІКУВАТИМУТЬ У ХМІЛЬНИКУ

У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАПРАЦЮЄ "ГАРЯЧА ЛІНІЯ" ГОЛОВИ ОДА

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини