Викрадачів затримано, запобіжні заходи обрано

Викрадачів  затримано, запобіжні заходи  обрано

  3 лютого поліцейські затримали  чотирьох підозрюваних у незаконному позбавленні волі  27-річної мешканки Львова, яку викрали поблизу санаторію у м. Хмільнику. Жінку силоміць посадили в автомобіль та повезли в напрямку Хмельницького. Автомобіль викрадачів був затриманий  поліцейськими в смт. Летичів.

  3 лютого на спецлінію 102 надійшло повідомлення чоловіка про те, що невідомі особи поблизу санаторію, де він відпочивав, із застосуванням фізичної сили посадили в автомобіль його цивільну дружину та повезли в невідомому напрямку.
  Орієнтування на автомобіль  «"Volkswagen Б-4"» на іноземній реєстрації передали усім мобільним екіпажам поліції області та сусідньої Хмельниччини, куди тікали зловмисники. Автівку переслідували поліцейські групи реагування патрульної поліції Хмільницького ВП.  Іномарку  затримали хмельницькі поліцейські в смт. Летичеві.
  В автомобілі перебувало троє осіб, мешканці Львова та  Черкаської області, двоє з яких – раніше судимі. Зловмисники відібрали у потерпілої сумку з мобільним телефоном, щоб вона не змогла повідомити  про злочин та силоміць утримували в машині.
  За словами начальника Хмільницького відділення поліції Дмитра Руденка  з’ясувалося,  що викрадення жінки замовив її свекор через тривалий сімейний конфлікт.  Підозрюваного в організації злочину затримали невдовзі після вчинення викрадення. 
  За повідомленням прес-служби Хмільницького міськрайонного суду, 5 та 6 лютого у Хмільницькому міськрайонному суді обирали запобіжні заходи особам, яких звинувачують у незаконному позбавленні волі людини. 
  За версією слідства, у Хмільнику 3 лютого була викрадена 27-річна львів’янка, яка відпочивала разом із чоловіком в одній із оздоровниць міста. Зі слів свідка, троє незнайомців повезли його дружину у напрямку Львова. Вказані особи оперативно затримані правоохоронцями в смт. Летичів Хмельницької області. Крім того, затриманий 53-річний свекор потерпілої, оскільки він підозрювався у організації викрадення. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Такий злочин карається  обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.  
  Слідчими суддями, що обирали запобіжні заходи для підозрюваних, стали Марина Робак та Ольга Гончарук-Аліфанова. Сторона обвинувачення звернулась до суду з проханням кожному з підозрюваних обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У суді прокуратура та слідство змогли довести необхідність саме такого виду запобіжного заходу по всіх підозрюваних. По одному із підозрюваних (свекор потерпілої), який, як було встановлено судом, добровільно прибув до відділу поліції, офіційно працює, має гарну репутацію, не мав намірів утекти і своїми діями хотів забезпечити медичне обстеження сина і невістки, яких вважає наркозалежними, суд частково задовольнив обвинувачення: домашній нічний арешт (з 22.00 по 6.00 год.).
  Слідчими суддями також вирішується питання про арешти майна – автомобілів, грошей та особистих речей підозрюваних.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини