Виставку портретів матерів, заблих воїнів в зоні АТО відкрито на Вінниччині

Виставку портретів матерів, заблих воїнів в зоні АТО відкрито на Вінниччині

У музеї історії Козятина відкрито зворушливу виставку, присвячену матерям загиблих на охопленому війною Донбасі українських воїнів.

В унікальній експозиції «Сильні духом. Мами» представлені фото 12 матерів з різних куточків України, які втратили синів під час бойових дій з російським агресором.

На світлинах красиві, святково вбрані жінки:  у вишиванках, намистах, дизайнерських головних уборах, а в очах кожної з них невимовний біль матері, яка втратила найдорожче — свою дитину.

Серед учасниць проєкту хмільничанка Алла Муравська, мати загиблого воїна Сергія Муравського. 

Сергій загинув під час проведення антитерористичної операції на Сході країни 13 липня 2014 року. Це сталося під час військової операції, коли бійці з 8-ого полку спецпризначення хотіли прорватися до захопленого аеропорту в Луганську. 

Проєкт "Сильні духом. Мами" ініційований Департаментом військового капеланства УГКЦ у рамках проекту духовно-психологічної опіки, підтримки та реабілітації родин загиблих військовослужбовців, а також за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Ветеранське братерство».

Героїнями фотопроекту стали дванадцять мам з різних куточків України, які втратили синів на війні, але знайшли сили жити далі, стали підтримкою та прикладом для інших, займають активну громадянську позицію.
Уже понад 6 тисяч осіб у нашій державі отримали статус «член родини загиблого військовослужбовця», серед них чисельна категорія – матері.

Захід організований з метою вшанування членів родин загиблих, привернення уваги громадськості до проблем їхньої психологічної та духовної реабілітації та до вшанування пам’яті загиблих Героїв.
Життя триває – ось основний посил, що зчитується зі світлин. 

Виставка триватиме у Козятині до 15 березня.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГЕРОЙ З ХМІЛЬНИКА ІЗ ПРОТЕЗОМ ЗДОБУВ ПЕРЕМОГУ В "ІГРАХ ГЕРОЇВ" (ВІДЕО)

Imgonline com ua resize yh5urvusn1s7zImgonline com ua resize wu6l2ndpiyo1cjoImgonline com ua resize qtgwtp1smmImgonline com ua resize mzq7ayt5obw7Imgonline com ua resize jdcqqyczqcaImgonline com ua resize dxvehstfi3ektcr4Imgonline com ua resize 2r989iosb24djb
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини