Які свята відзначають в Україні та світі сьогодні

Які свята відзначають в Україні та світі сьогодні

Кого не запитай, що святкуємо 14 лютого, всі одразу згадують День святого Валентина.  Але це не єдине свято цього дня. Сьогодні, крім валентинок, прийнято дарувати своїм друзям та близьким гарні та цікаві книги, адже сьогодні – ще й Міжнародний день дарування книг. Яку книгу подаруєте – обирати вам, але це має бути цікава і корисна література для читача. Крім того, сьогодні весь світ святкує День комп’ютерника і програміста, Міжнародний день диваків-одинаків, Всесвітній день зцілення звуком та День поширення інформації про вроджений порок серця. 
У Німеччині відзначають День психічно хворих людей, в США - День шоколадних цукерок з кремом, День закоханих в бібліотеку, День колеса огляду, в Індії - День поклоніння батькам, у Польщі - День хворих на епілепсію, у Болгарії - Свято виноградарів,  в Україні - День військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту. 
До речі, сьогодні православна церква вшановує пам'ять Святого Трифона, який вважається покровителем шлюбу й сім'ї. Зазвичай у цей день молодята влаштовують весілля та гуляння, оскільки скоро настане Великий піст. Побутує прикмета, що в це свято з хати не можна виносити сміття, щоб не винести щастя. А вітати в цей день потрібно іменинників, які відгукуються на ім’я Петро, Трифон, Микола, Василь і Давид.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ ЛІСНИЦТВІ НА ВІННИЧЧИНІ НАРОДИЛИСЬ ЗУБРЕНЯТА

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини