«Якщо моя їжа не стане моїми ліками, то зовсім скоро ліки стануть моєю їжею»

«Якщо моя їжа не стане моїми ліками, то зовсім скоро ліки стануть моєю їжею»

   Мало хто замислюється над тим, наскільки важливий для нас правильний раціон харчування і наскільки харчові продукти можуть впливати не лише на вагу, а й на самопочуття чи настрій. Часто через завантаженість на роботі та швидкий темп життя доводиться труїти свій організм шкідливими перекусами, і тільки після якогось певного випадку ламаємо всі стереотипи і все змінюємо.  Повністю довелося змінити своє життя і відмовитись від деяких продуктів хмільничанці Лесі Сахнюк, але вона про це зовсім не шкодує, адже отримала результат, про який мріяла багато років.

 

   Леся Сахнюк підприємець, багато часу витрачає на свою улюблену роботу. Разом із коханим чоловіком працюють пліч-о-пліч, на відпочинок теж знаходять досить часу. Здавалося б, нічого не заважає радіти життю, але жінку завжди  хвилювала її зайва вага. До 35 років вона важила 99 кілограмів. Крім того, турбувало погане самопочуття і організм інколи наче благав про допомогу, проявляючи свій протест у підвищеному тиску, ломоті суглобів, турбували головні болі та задишка. Восени минулого року Леся Сахнюк взяла участь в проекті «Тонкі талії», де всього за шість місяців «скинула» 23 кілограми, і далі продовжує працювати над оздоровленням свого організму та допомагає іншим здобути омріяну тонку талію.
  -  Я багато років намагалася подолати зайву вагу, але самотужки не змогла. В інтернеті побачила відеоролик. Там запрошували на проект, в якому практикується методика американського лікаря Джозефа Мерколи. Сподобалося і те, що зі всіма бажаючими на проекті працювали фахівці: лікар та психолог. 

  - В чому полягає методика? 
  - Суть методики не лише в дієтах, але й у тому, щоб покращити стан здоров’я людей. Ця методика вчить, як жити здорово, а не ходити до аптек, як до супермаркету.  Також ця система розриває харчову залежність. Учасники їдять до сита і коли голодні. Я прочитала книгу Джозефа Мерколи «Клітина на дієті», де він доступно і зрозуміло пояснює важливу роль клітин крові у процесі метаболізму. Виявляється, клітини крові виробляють енергію, і зовсім необов’язково виснажувати себе малокалорійними дієтами. Можна їсти ситно і смачно, але при всьому тому позбуватися зайвих калорій. Взагалі ця книга повністю змінила мою уяву про харчування і здоровий спосіб життя.

  - Зважаючи на те, з яким захопленням розповідаєш, ця система поглинула тебе повністю. Від чого довелося тобі відмовитися, щоб отримати бажаний результат?
  - Ніколи не могла й подумати, що саме такий гормон як інсулін відповідає за те, куди направляється енергія їжі. Якщо в м’язи, тоді людина активна і струнка, а якщо в жир, тоді потрібно значно більше їжі, щоб підтримувати організм. От саме такі люди і мають завжди зайву вагу. Все дуже просто: їжа впливає на інсулін, а той, в свою чергу, запасає жир. В цій системі ми вчилися впливати на їжу. Для мене важлива не калорійність їжі, а його інсуліновий відгук. Наприклад, навіть пісні білки, нежирна куряча грудка і молоко моєму організмові не підходять, а домашній сирочок, вершки і навіть сало мають низький інсуліновий відгук і не відкладаються в боки. Тепер я навіть каву п’ю без цукру, відмовилася від солодощів. 

  - А як же спорт? Чи практикуєте якісь фізичні вправи?  
  - Справа в тому, що спорт не впливає на зниження ваги, як усі звикли вважати, його рекомендують для створення дефіциту калорій. В нашій системі ми орієнтуємося не на дефіцит, а на інсуліновий відгук. Спорт рекомендується в нас для того, щоб зняти стрес, наповнити тіло киснем, тренувати м’язи для гарного тіла. Ми плавали, займалися скандинавською ходьбою. 
  - І що, навіть жодного разу не хотілося покинути це все і повернутися до звичного способу життя?
  - Ні. Я маю з чим порівняти. З кожним днем я почувалася все краще, почувала себе впевнено та легко. Мій вибір – бути стрункою і здоровою стільки, скільки відведено мені Богом. Нині я куратор цього проекту, і з часом до мене приєдналися багато рідних та знайомих. Насправді організм вміє сам себе зцілювати навіть без пігулок, але ми маємо дати йому шанс, головне - обрати для себе здоровий раціон харчування. До речі, як правило раціон людей з надлишковою вагою вуглеводний, а глюкоза – це токсичне паливо, від чого виникають запальні процеси, інсульти, ожиріння і діабет. Нашому організму потрібна здорова і різноманітна їжа, і в жодному разі це не повинні бути ковбаси, їжа швидкого приготування чи солодкі пофарбовані напої тощо… В проект приходять навіть люди з ідеальною вагою, але їхня мета – оздоровчий ефект. І дійсно, показники вражаючі, бо завдяки підібраному збалансованому харчуванню знижується артеріальний тиск, рівень цукру в крові, покращується пам'ять, вирівнюється гормональний фон, зникають запальні процеси.  Для себе я  дізналася дуже багато нової інформації  і зробила золотий висновок: «Якщо моя їжа не стане моїми ліками, то зовсім скоро ліки стануть моєю їжею».  

Алла Корнієнко
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини