Ямпільський міст на Молдову успішно будується

Ямпільський міст на Молдову успішно будується

Група компаній «Автострада» виграла тендер на проєкт вартістю 3 мільярди 386 мільйонів гривень, наразі будівельники облаштовують технологічний проїзд для дорожньої техніки - 30 метрів шириною - повідомляють Життєві обрії

Ямпільський міст через Дністер стане продовженням автошляху Р-08 "Немирів-Ямпіль" - 116 км. Цілодобово там працюють дорожники  «Автостради» - до Дня Незалежності мають відновити автошлях. Ця дорога стане частиною транспортного коридору між двома країнами. Її вже в народі назвали «дорога президентів». Відремонтований шлях із 8 мостами від Немирова - Брацлав, Тульчин, Комаргород, Томашпіль - до прикордонного Ямполя.

Під'їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 "Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань". Власне, і цю дорогу вже відновила «Автострада».

З іншої боку кордону він примкне до молдавської траси М2 "Кишинів-Сорока".

 

Яким буде міст?

Довжина - 1309 метрів, а максимальна висота опор сягне 40 метрів, це на 10 метрів вище стандартної 9-поверхівки. Проєктна пропускна спроможність мосту становитиме 5000 автівок на добу.

Для його будівництва знадобиться  9 000 тон високоякісних металевих конструкцій та більше 16 000 м³ монолітного залізобетону.

 

Початок є!

Про цей міст роками говорили, але саме тепер завдяки програмі президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» - Ямпіль-Косеуць з’єднає міст!

Володимир Зеленський назвав цей задум «амбіційною ідеєю».  Але реальною.

Буде підвищення безпеки користування дорогами, зменшення негативного впливу дорожньо-транспортного комплексу на навколишнє середовище та покращення міжнародного іміджу. І головне – це сприятиме формуванню найкоротшого шляху (економія 400 км) від центральних та східних областей України до країн Європи та Азії.

За належного фінансування  будівництво мостового переходу планують завершити до кінця 2022 року.

І так, це буде показовий проєкт для усіх: як працювати не на словах.

12 січня під час зустрічі з президентом Республіки Молдова Майєю Санду Президент України Володимир Зеленський розповів про нову ціль — будівництво магістралі “Київ — Кишинів”.

А у травні почали відновлювати трасу Р-08 Немирів-Ямпіль (а це 116 км і 8 мостів). Капітальний ремонт закінчують 24 серпня.

 

Бо працюють цілодобово!

І вже 1 серпня «Автострада» розпочала підготовчі роботи з будівництва нового мосту через Дністер.

«Це скоротить подорож між столицями наших держав до п'яти годин. Це також активізація торгівлі, спрощення транзиту, покращення міжлюдських контактів — це найголовніше”, - про це заявив Глава держави.

Зроблена велика робота: це проєкт, узгодження, тендер…

Це швидкий темп і сучасна якість!

За 15 днів Вінниччина вперше за 40 років отримає новий автошлях європейської якості.

Він стане частиною сучасної транспортної системи України.

А за рік - Ямпільський міст, який буде невід’ємною частиною транспортного коридору між двома країнами!

Вінничани це оцінять. Я упевнений! Бо чую відгуки на зустрічах у районах. Дякують за нові дороги. За «Велике будівництво» Зеленського.

https://gazetahm.org/ckeditor_assets/pictures/597/content_%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F.jpg 

  Замовити плитку, блочок, паркан можна тут  


 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ----------------------------------------

 

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділися нею з іншими!

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини