Є на що подивитись і є чому повчитись

Є на що подивитись  і є чому повчитись

Калинівський район: промисловий, аграрний, соціальний

   Минулої п'ятниці в Калинівському районі відбувся прес-тур  "Моя Вінниччина". 
  Презентацію свого району журналістам провели голова райдержадміністрації Володимир Гаврилюк та голова районної ради Василь Поліщук.  
  В роботі прес-туру також взяли участь заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Олександр Крученюк та директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк. 
  Відверто кажучи, в Калинівському районі є на що подивитись і є чому повчитись, адже перед присутніми він постав як промисловий, аграрний і соціальний. Останнім часом тут відбулось багато позитивних змін в різних галузях. Зокрема, успішно розвивається підприємництво, ремонтуються та будуються дороги і тротуари, амбулаторії, школи і садочки, дитячі та спортивні майданчики. Велика увага приділяється розвитку спорту.
  Розумний та виважений підхід керівництва району, налагодження співпраці з бізнесом, взаємодія з громадами стали запорукою його розвитку. Сьогодні Калинівський район є прикладом, його по праву можна віднести до найуспішніших та найпотужніших районів області.

ПРОМИСЛОВИЙ

  Першим об'єктом, який був представлений журналістам, став ПрАТ «Калинівський машинобудівний завод». 
 Це одне з найкращих підприємств не лише на теренах району, а й області.  З діяльністю підприємства присутніх ознайомив директор заводу Анатолій Остапенко. За його словами, діяльність підприємства зосереджена на постачанні та облаштуванні обладнання для харчової та переробної промисловості.  Завод виріс з напівкустарних майстерень колишнього цукрового заводу, збудованого ще в 1873 році. Завдяки креативному керівництву на підприємстві діє власне науково-конструкторське бюро, яке займається науково-дослідницькою роботою, постійно розробляючи та вводячи у виробництво новітні технології. Підприємство виготовляє устаткування для молочної, цукрової, хлібопекарської промисловості, а також виготовляє автомобілерозвантажувальне устаткування тощо. Крім цього, у 2018 році було відновлено виробництво ємностей для зберігання продовольчих товарів.
  Окрім того, підприємство реалізує комплексні проекти - технологічні рішення, а також підбір, проектування, виготовлення, автоматизацію, поставку, монтаж та електромонтаж обладнання, пусконалагоджувальні роботи, сервісне, гарантійне та післягарантійне обслуговування.
  На даний час на машинобудівному заводі працює близько 400 працівників, і найближчим часом підприємство матиме розширення за кількістю кваліфікованих кадрів. Крім цього, відбувається налагодження роботи у напрямку постачання продукції підприємства до країн Європи та Азії.
  Підприємство працює на перспективу розвитку: активно впроваджуються інноваційні технології та рішення, проводиться робота над розширенням нових ринків збуту. Завод виготовляє високоякісне обладнання та надає послуги щодо обслуговування.
  В ході знайомства з заводом до учасників прес-туру звернувся заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк. Він зазначив, що перспективність Калинівського району  полягає у тому, що тут вдалось зберегти промислові підприємства харчової, машинобудівної,  металообробної, деревообробної, легкої і добувної галузей. 
  Окрім цього, на території району сільськогосподарську діяльність здійснюють 78 агроформувань. Завдяки плідній співпраці влади та громади район активно розвивається, створюються нові робочі місця, територіальні громади стають потужнішими.

АГРАРНИЙ

   Другим об'єктом, який був представлений журналістам,  стало приватно-орендне сільськогосподарське підприємство  «Нападівське» с. Нападівка.
  Підприємство займається сільськогосподарським  виробництвом  рослинного і тваринного походження, а також належить до переліку найбільш перспективних підприємств аграрної галузі України.
  У господарстві учасники прес-туру оглянули молочну ферму, поголів'я якої складає 2800 корів, 1020  з них - дійні. Вся кормова база вирощується на орендованій землі, загальною площею близько 3 тисячі гектарів.
  За словами директора господарства Петра Тихонюка, на початку 2012 року на фермі утримувалося лише 47 голів великої рогатої худоби. Нині у господарстві розводять чотири породи великої рогатої худоби: голштинську, українську чорно-рябу молочну, українську червоно-рябу молочну та симентальську. У 2015 році господарство отримало статус племзаводу з розведення української чорно-рябої молочної породи та племрепродуктора з розведення української червоно-рябої молочної.
 На території підприємства побудовані корівники, кожен з яких має своє призначення. У господарстві використовують «холодний» метод вирощування телят, цілорічну однотипну годівлю, безприв’язне утримання. Особлива увага приділяється якості кормів, їх правильній заготівлі, зберіганню та роздачі. 
  На фермі для працівників розроблена програма виконання дій, якої вони мають дотримуватися та звітувати. Це дає змогу автоматизувати роботу обслуговуючого персоналу, отримати вичерпну інформацію та вчасно відреагувати на недоліки, якщо вони є.
  ПОСП «Нападівське» є яскравим прикладом того, як досягти успіху завдяки правильному менеджменту та організації усіх технологічних процесів. 

СОЦІАЛЬНИЙ

  Учасники прес-туру також відвідали с. Бережани, яке вразило своєю інфраструктурою, зручністю та комфортом. У цьому селі є все необхідне, тут хочеться жити. 
  У селі працює чудовий Будинок культури, який відремонтовано за рахунок благодійних коштів. А на заміну дверей, ремонт фойє та заміну вікон було виділено кошти з місцевого бюджету. В ньому працюють два художніх жіночих колективи: народний аматорський «Берегиня» та «Чебреці».
  Завдяки  реалізації міжнародного проекту «Бібліоміст» у 2012 році тут було проведено безкоштовний Інтернет.
  Сільська громада досить потужна та працьовита, а сільський голова Галина Фурман дбає про добробут та здоров’я мешканців села. І це видно із наповненості та облаштування Бережанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. В ній працює один сімейний лікар, дві медичних сестри та технічний працівник. Амбулаторія повністю оснащена необхідним обладнанням, розрахована на 6 ліжкомісць. Також працює власний фізкабінет із усім необхідним устаткуванням.
  У 2016 році громада виграла грант в обласному конкурсі «Тепло і затишок – запорука здоров’я». За ці кошти  утеплили та осучаснили  фасад будівлі амбулаторії. У тому ж 2016 році було зроблено капітальний ремонт всередині приміщення.
  В амбулаторії працює молодий лікар, якому виділено  службову квартиру із повним облаштуванням. Обслуговує вона два села із загальною кількістю мешканців - 1846 жителів.

  Найбільш вражаючим об’єктом, який викликав захоплення у всіх присутніх, став спортивно-відпочинковий майданчик в с.Іванів.

  Завдяки ініціативності, наполегливості та бажанню голови Іванівської ОТГ Михайлу Кулику жителі села отримали сучасну європейську зону відпочинку.
  Цей розкішний майданчик побудований на місці сільського несанкціонованого сміттєзвалища. Складається він з п’яти секторів: футбольного поля з штучним покриттям розміром 22х42 м, універсального майданчика для гри у баскетбол, волейбол та великий теніс, гімнастичного майданчика з вуличними тренажерами, дитячого майданчика та фонтанної зони.
  Для освітлення використовуються енергозберігаючі LED-ліхтарі. Вся територія озеленена. Загальний бюджет будівництва спортивно-відпочинкового майданчика склав  3 мільйони 666 тисяч гривень. Але ці витрати того варті, адже тепер іванівські діти мають де  займатися спортом та  фізично розвиватися, а мешканці села мають де відпочити.

  Оглянули журналісти того дня і Павлівську сільську громаду, яка постраждала від вибухів на території Калинівського арсеналу 26 вересня 2017 року. 
 

  В селі Павлівка оглянули житлові будинки, дошкільний навчальний заклад та загальноосвітню школу. У Павлівській школі навчається 411 учнів.
  Внаслідок Калинівської трагедії цей заклад було напівзруйновано. У школі було пошкоджено 90 вікон, 4 дверей, 1000 квадратних метрів стелі, освітлювальну систему, дах. Загальні збитки склали 600 тисяч гривень. Завдяки оперативним  та злагодженим діям влади протягом 9 днів школу вдалось відновити. Наразі навчальний заклад повністю відремонтовано. Відновлено навчальний процес. Школа працює в звичному режимі.
  Село Павлівка має протяжність більше 7 кілометрів, тому для зручного пересування учнів та працівників було збудовано ангар для велосипедів. У листопаді 2017 року навчальний заклад отримав шкільний автобус, яким сьогодні перевозять 120 учнів, що проживають в найбільш віддалених куточках.

  Неабияке захоплення у журналістів виникало під час  оглядин відділень  Калинівської центральної районної лікарні. 
 

  Колектив лікарні нараховує 562 працівника. З них 100 лікарів. Середніх медичних працівників – 239, молодшого та обслуговуючого персоналу – 223.
  В лікарні функціонує 10 стаціонарних відділень. Працюють 6 операційних: хірургічна, лапароскопічна, офтальмологічна, отоларингологічна, гінекологічна та акушерська. Проводяться лапароскопічні операції, однополюсне протезування кульшового суглобу, операції на органах зору з приводу катаракти, глаукоми, косоокості, операції на органах вуха, горла, носа, гінекологічні та акушерські операції.
  Справжньою родзинкою лікарні є дитяче відділення. Тут зроблено усе, аби маленькі пацієнти почувалися комфортно, наче в садочку. Яскраві стіни та підлога, чудова ігрова кімната, комфорт та затишок допомагають діткам одужати. 
  Капітальний ремонт зроблено у всіх відділеннях. Палати з індивідуальними санвузлами, фасади всіх корпусів утеплені. А територія лікарні схожа на парк відпочинку з лавочками, фонтаном та бесідками.

   Учасники прес-туру та Рада редакторів Вінницької області висловлюють щиру подяку голові Калинівської райдержадміністрації Володимиру Гаврилюку та голові Калинівської районної ради Василю Поліщуку за допомогу в організації та проведенні прес-туру, а також за цікаву та змістовну презентацію району.

 


 

 

 dsc0347 dsc0294 dsc0275 dsc0242 dsc0227 dsc0197 dsc0204 dsc0185 dsc0130 dsc0160
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини