З днем народження, моя державо!

З днем народження, моя державо!

   22 серпня в районному Будинку культури відбулись урочистості з нагоди Дня Незалежності України. Жителі Хмільниччини зібрались, аби відсвяткувати День державного прапора та День народження держави, а також вшанувати кращих представників громади і трудові колективи, чиї імена та портрети за сумлінну працю занесено на районну Дошку пошани.

   Минулої середи в районному Будинку культури зібралися жителі Хмільниччини, аби відсвяткувати 27-у річницю Незалежності України. Серед них голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич, голова районної ради Зоя Бонсевич, керівники підприємств, установ, сільські голови, представники трудових колективів району. 
   При вході до Будинку культури гостей зустрічав народний аматорський духовий оркестр РБК, а у фойє приміщення були виставлені роботи майстрині-вишивальниці Тетяни Ладигіної з села Воронівці, місцевих художників, виставка книг. Діяла також виставка хлібів, де кожна сільська громада і фермерські господарства району представили короваї з нового врожаю. Перед початком офіційної частини до пам’ятного місця Героїв Небесної Сотні було покладено живі квіти.
   А далі розпочалися урочистості. З першими звуками пісні «За Україну» на сцену вийшли захисники нашої держави з великим жовто-блакитним стягом у руках  і діти з прапорцями. 
   Привітав хмільничан зі святом голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич. У своїй промові він сказав:
   - Ці важливі нашому суспільству свята  - пам'ять про покоління наших предків, що творили націю і боролися за незалежність нашої країни, символ незламної волі нашого народу в боротьбі та прагненні до свободи, суверенітету, національного і культурного відродження та розвитку. За ці роки ми всі усвідомили, що майбутнє нашої країни, її подальший розвиток і благополуччя залежать від кожного з нас. Сьогодні та щодня у думках і серці, своїми вчинками ми віддаємо шану всім захисникам України. Ви – сила, слава, честь і гідність української держави. 
   Він також подякував усім жителям Хмільниччини за плідну працю, якою вони прославляють та розбудовують рідний край та побажав усім насамперед миру, міцного здоров’я, добробуту, щастя, мудрості та виваженості в життєвих рішеннях і любові до рідного краю. Після щирих теплих слів Євгеній Буткевич разом з головою районної ради Зоєю Бонсевич вручили Відзнаки Президента України за гуманітарну участь в антитерористичній операції. Такі відзнаки отримали дванадцять жителів Хмільницького району. Серед них керівник ТОВ "Хмільницький райсільгоспкомунгосп" Анатолій Гринюк, голова СФГ "Антей" села Вишенька Петро Кулик, голова СФГ "Явір" села Сьомаки Валерій Томашук, голова СФГ "Беркут" села Кушелівка Андрій Цюрпіта, голова СФГ "Шакули" села Уланів Василь Шакула, голова Кустовецької сільської ради Петро Гладкий, голова Уланівської сільської ради Сергій Голубенко, голова Лип'ятинської сільської ради Петро Іщук, голова Березнянської сільської ради Ніна Романюк, заступник директора з виховної роботи навчально-виховного комплексу села Сьомаки Оксана Гаврилюк, заступник директора з виховної роботи села Широка Гребля Тетяна Кравчук, заступник директора з виховної роботи навчально-виховного комплексу села Сальниця Раїса Мулярчук.  За сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розбудову української державності та з нагоди Дня Незалежності України Почесними грамотами Вінницької облдержадміністрації та обласної ради було нагороджено голову фермерського господарства "Велес-Арс" Олександра Лисого і начальника Хмільницького відділення поліції Дмитра Руденка. А далі відбулося нагородження жителів нашого краю Почесними грамотами Хмільницької райдержадміністрації та районної ради. 
  З нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України та за сумлінну працю усім передовикам виробництва, Почесним громадянам району і кращим колективам було вручено свідоцтва про занесення їх на Дошку Пошани і квіти. Великої уваги влада району надає доброму впорядкуванню територіальних громад, а тому переможців районного конкурсу з благоустрою населених пунктів було відзначено грошовими преміями. Так, територіальна громада села Куманівці за третє місце отримала чотири тисячі гривень, село Скаржинці – шість тисяч, а село Лозна за своє переможне перше місце отримала десять тисяч гривень. Відзначено також і лауреатів щорічного районного конкурсу «Людина року».
   Зі святом Дня Незалежності присутніх привітали депутат Верховної ради  першого скликання, Почесний громадянин Хмільницького району  Віталій Хижняк і гостя з Білорусії - заступник голови Слонімського районного виконавчого комітету Катерина Рутковська, після чого відбувся святковий концерт.

 dsc0129 dsc0127 dsc0460 dsc0455 dsc0432 dsc0179 dsc0136 dsc0156 dsc0135 dsc0133
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини