З початку повномасштабної війни на Вінниччині народилося 11300 немовлят

 З початку повномасштабної війни на Вінниччині народилося 11300 немовлят

За останні два роки хлопчиків народжується більше. А от, що стосується кількості народжуваності загалом, то щороку на 1000 малюків народжується менше, -  розповіла керівниця обласного перинатального центру Інна Кукуруза.

«Я добре пам’ятаю початок повномасштабної війни, коли наша область стала транзитною для переселенців. У нас був потік пацієнтів з Київщини. Жінки народжували, 24 години наші лікарі спостерігали за ними й вони їхали далі. Надавали допомогу й тим, хто вже певний час провів у підвалах. Ці жінки мали більше інфекційних захворювань та народжували немовлят з внутрішньоутробним інфікуванням. Ми впоралися», - каже Інна Кукуруза.

В перинатальну центрі здебільшого народжують жінки, які мають якісь патології. Лікарі оперують пацієнтів, незважаючи на повітряну тривогу чи навіть вибухи.

«Якщо у нас пацієнт на операційному столі і розпочалася повітряна тривога, ми маємо завершити роботу. Такий випадок у нас був 14 липня під час ракетного удару по Вінниці. Швидко провели кесарів розтин і на світ з’явилося ще одне немовля. Наші поспішайки теж не можуть залишити пернинатальний центр, бо часто вони підключені до апаратів, яких немає в укритті. З ними залишається заввідділення. І це приємно, що керівники приймають такі рішення», - додає Інна Кукуруза.

Вона також підкреслила, що українські жінки дуже сміливі, адже народжують під час війни та переживають за своїх коханих, які боронять нашу Україну.

«Я дуже хочу, щоб наші жінки не відкладали пологи. Народжуйте, бо життя має продовжуватись», - зазначає Інна Кукуруза.

Як і всі українці, керівниця обласного перинатального центру Інна Кукуруза мріє про Перемогу України. Перше, що вона зробить після нашої Перемоги, подякує своїм дітям, які наразі на війні, а також тим, хто за покликом свого серця став на захист України.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

В АГРАРНОМУ ЦЕНТРІ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ У ХМІЛЬНИКУ ВІДБУВСЯ ВИПУСК. УРОЧИСТІ МОМЕНТИ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини