З "Приватбанку" заберуть 155 млрд грн і визнають банкрутом

З "Приватбанку" заберуть 155 млрд грн і визнають банкрутом

Якщо апеляційний суд вирішить визнати націоналізацію "Приватбанку" незаконною, то Національний банк забере з нього 155 млрд грн, внесених державою в капітал, і визнає банк неплатоспроможним.

     Про це заявив на Шведсько-українському бізнес-форумі в Києві заступник глави НБУ Олег Чурій, повідомляє видання "Життєві обрії"  із посиланням на Цензор.НЕТ та "Інтерфакс-Україна".

 

    "Ми можемо фантазувати, що станеться в разі негативного рішення апеляційного суду... Капітал ПриватБанку - 147 млрд грн. Якщо відняти 155 млрд грн, матимемо величезну діру в капіталі, точніше, в активах. І Нацбанк знову визнає банк неплатоспроможним", - описав він можливий сценарій на Шведсько-українському бізнес-форумі в Києві у четвер.

    Чурій зазначив, що в такому разі банк буде передано Фонду гарантування вкладів фізосіб, який вимагатиме в уряду ОВДП для виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам, а фонд, у свою чергу, прийде по їхню монетизацію до Нацбанку.

    "Матимемо вплив і на валютний ринок, і на інфляцію", - сказав заступник глави НБУ. Він зазначив, що Нацбанк не має права коментувати рішення судів, проте події, що відбуваються, є ризиком для ринку.

    Серед інших судових рішень, які ставлять під сумніви здатність Нацбанку відповідати за стабільність гривні й банківської системи, він назвав визнання незаконними перевірок НБУ.

     Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського визнав націоналізацію банку незаконною.

   19 квітня Ігор Коломойський подав 5 нових позовів до Господарського суду Києва до Національного банку України та "Приватбанку".

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини