«За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ» молилися в новозбудованому храмі Уланова

«За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ» молилися в новозбудованому храмі Уланова

28 липня українці відзначили День Хрещення Русі-України та пам’яті рівноапостольного князя Володимира. Цього дня у всіх містах були масові заходи і святкові богослужіння. Справжні урочистості відбулися і в селі Уланові, адже цього дня вперше у новозбудованому храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого пройшло святкове богослужіння.
Церкву побудовано за два роки, і хоча всередині ремонтні роботи ще незавершені, - це не завадило вірянам разом зі священиками розділити у молитві радість храмового свята. На богослужіння прибуло чимало людей не лише з Уланова, а й з навколишніх сіл та Хмільника. Божу службу проводили протоієрей, настоятель храму рівноапостольного князя Володимира с. Уланів Володимир Кушнір, настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці с. Вишенька отець Ігор Горохівський і благочинний Хмільницького благочиння української православної церкви Київського патріархату, настоятель храму святих першоверховних апостолів Петра і Павла Іван Пукас. «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ» молилися того дня жителі Хмільниччини. Серед прихожан було багато дітей - цвіту української нації, які на цій літургії отримали перше у своєму житті Причастя. По завершенні богослужіння настоятель ново-збудованого храму, отець Володимир привітав зі святом усіх прихожан. А також подякував меценатам і присутнім за велику допомогу в будівництві храму, адже будь-яка допомога, як фінансова, так і фізична й моральна, мають велике значення для створення на Хмільниччині української православної церкви.
Після служби Божої відбулося освячення води та прихожан. Не встигли віряни розійтися по домівках, як з неба на них полився благодатний щедрий дощ, наче благословляючи на добро і подальше служіння Господові в новоосвяченому храмі.
Алла Корнієнко,
кор. «Життєвих обріїв».

 dsc0001 dsc0026 dsc0028 dsc0036 dsc0044 dsc00831
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини