За вчинення смертельної ДТП у Хмільнику співробітник ДСНС відповідатиме у суді

За вчинення смертельної ДТП у Хмільнику співробітник ДСНС відповідатиме у суді

Прокуратурою Вінницької області до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням Співробітника Державної служби України з надзвичайних ситуацій за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого. Повідомляють Життєві обрії з посиланням на Пресслужбу прокуратури Вінницької області. 

Слідством встановлено, що 2 березня 2019 року пожежник, рухаючись однією із вулиць міста Хмільник за кермом автомобіля «Toyota Land Cruiser», перевищив допустиму швидкість та здійснив наїзд на двірника КП «Хмільниккомунсервіс», котра здійснювала прибирання вулиці. В результаті ДТП жінка загинула на місці.

Кримінальне провадження розслідувалось слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому та перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури Вінницької області.

Довідково: Згідно ч. 2 ст. 286 КК України -  Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили смерть потерпілого - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

НІМЕЦЬКУ МІНУ ЧАСІВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ ЗНАЙШЛИ У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини