Защедруймо нашій господині - славній Україні!

Защедруймо нашій господині -  славній Україні!

   Нещодавно в селі Скаржинці було надзвичайно весело та святково, адже тут відбувся другий районний фестиваль щедрівок та колядок «Защедруймо нашій господині -  славній Україні», започаткований  минулого року головою райдержадміністрації Євгенієм Буткевичем та головою районної ради Зоєю Бонсевич. Святково прикрашене село гостинно зустрічало гостей, а жартівлива "митниця", повз яку не можна було проїхати, не заплативши символічну плату, одразу створювала гарний настрій.

  На вході у двір сільського Будинку культури зустрічав духовий оркестр, скликаючи своєю музикою на фестиваль все більше і більше люду. З’їжджалися жителі з усіх куточків нашого району. Хотілося побачити все і одразу, адже приваблювало усе!
Колядки та щедрівки від творчих колективів лунали в цей день особливо урочисто. Вражала їх різноманітність, тішили мелодії та щирі віншування зі сцени. Слухати і слухати, дивитися й милуватися! Словом,  все створювало доброзичливу атмосферу та додавало різдвяного настрою. 
  Аби розділити з хмільничанами радість новорічно-різдвяних свят, в Скаржинці  на фестиваль завітали  заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, заступник голови обласної ради Михайло Кременюк, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич. 
  Олександр Крученюк, вітаючи з прекрасними святами, з Новим роком та Різдвом Христовим і  Маланкою зазначив, що рік, який минув, був роком великих перемог та сподівань, але найголовніше, що він приніс - це переусвідомлення наших цінностей. 
  - Попри те, що на Сході триває війна, в нашому житті відбувається багато змін: ремонтуються дороги, покращується матеріально-технічний стан районних установ і навчальних закладів тощо. І все це ми зробили спільними зусиллями.  Рік, що прийшов, буде нелегким, насамперед, це буде рік великого вибору, адже на нас чекають президентські та парламентські вибори. І кожен з нас має зробити розумний вибір, пам’ятаючи про вчинки, а не обіцянки. 
  На завершення Олександр Васильович  побажав усім найголовнішого – мирного неба, віри в наших серцях та душах, а також єдності.
  Від імені обласної ради, депутатського корпусу, голови облради привітав з новорічними святами усіх присутніх Михайло Кременюк. Він побажав здоров’я кожній родині, достатку, миру, а також подякував районному керівництву та усім присутнім за збереження українських традицій.
  До вітального слова долучилися і Євгеній Буткевич та Зоя Бонсевич. Вони також привітали усіх з новорічно-різдвяними святами та гарною традицією святкування. Побажали благополуччя, здоров’я, радості та мирного неба і подякували усім, хто завітав на фестиваль у Скаржинці. 
  Своїх односельчан та усіх гостей фестивалю привітала і господиня, яка створила це свято - Скаржинецький сільський голова Людмила Стрельчик, побажавши мудрості, добра, щастя та злагоди. 
  На святі кожна територіальна громада Хмільницького району представила свою світлицю. Тож обминути «українські хатини» з щедрими столами було просто неможливо. Чим тільки не пригощали доброзичливі господарі: кутею та узваром, домашньою ковбаскою та м’ясцем, пиріжечками та пампушками, варениками, тепленькими голубчиками та пловом і ще неймовірною кількістю усілякої смакоти. А які короваї випекли вправні господині! Мабуть, в Хмільницькому районі вони найкращі та найзапашніші!
  Трохи далі від світлиць на відкритому вогні для гостей варилась ароматна юшка та смажились шашлики.  Тож бажаючі, а їх було вдосталь, вишикувались в чергу, аби отримати порцію тієї смакоти. 
  А який був інтер’єр світлиць - це треба було бачити! Яскраві українські хустини, майстерно вишиті рукодільницями рушники, скатертини та ікони, дідухи… 
  Не можна було пройти і повз різдвяного вертепу та не зупинити погляд на Діві Марії з новонародженим дитятком, Святому Йосипу, ангеликах, волхвах, овечках…Все це  зачаровувало!
  Тим часом фестиваль вирував.  Гості пригощались, веселились та танцювали. З імпровізованої сцени лунали щирі вітання аматорських художніх колективів кожної територіальної громади та їх сільських голів, тішив присутніх перегляд різдвяних жартівливих сценок. 
  Всі задоволено посміхалися, жваво спілкувалися, щиро насолоджуючись таким гарним відпочинком. Тож час збіг, наче мить. Фестиваль завершився, подарувавши усім на згадку гарні враження та спогади.    

 dsc0757 dsc0740 dsc0665 dsc0653 dsc0630 dsc0619 dsc0615 dsc0554 dsc0585 dsc0547 dsc0540 dsc0495 dsc0529 dsc0489 dsc0491
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини