«Збережемо тепло – збережемо кошти»

«Збережемо тепло – збережемо кошти»

    Уланівська школа є однією з найбільших шкіл в районі. Добрі знання та гідне виховання в ній отримали багато випускників, які сьогодні стали успішними людьми в різних куточках України і за її межами. Нині в цій школі проводяться роботи з утеплення приміщення. Вартість проекту становить 4 мільйони 900 тисяч гривень. З 2016 року Уланівська школа стала опорною, до її складу увійшли школи сіл Тараски, Воронівці, Рибчинці, Морозівка, Пагурці. Нині в ній навчається 567 учнів та виховується 51 дошкільник.
   За останні два роки навчальна база закладу значно покращилась. У школі функціонує два кабінети інформатики, оснащені комп’ютерами, які підключені до мережі Інтернет. В навчальному процесі вчителі використовують інтерактивні дошки. Нещодавно було оновлено обладнання у кабінеті фізики. Доставка учнів з навколишніх сіл до школи здійснюється двома шкільними автобусами.
   Якщо внутрішній стан школи цілком задовільний, то зовні приміщення потребувало ремонту й осучаснення, адже школа збудована ще в 1985 році. Тому районною владою було прийняте рішення провести утеплення приміщення основної школи.
   Відділом освіти було розроблено проект «Збережемо тепло – збережемо кошти», який у 2018 році було подано до Державного фонду регіонального розвитку. Цей проект отримав схвалення обласної комісії і був визнаний переможцем. Загальна вартість робіт склала 4 мільйони 900 тисяч гривень. Фінансування проекту відбулось наступним чином: 3 мільйони гривень - кошти Державного фонду регіонального розвитку, 1 мільйон 900 тисяч гривень - кошти районного бюджету.
   Нині тривають роботи з реалізації даного проекту. Розпочались вони в середині липня, а повне завершення їх заплановано на вересень. Згідно проекту в будівлі школи частково замінять вікна та двері, перекриють дах спортивної зали, облаштують водовідведення, а також утеплять фасад, цоколь і дах.
   Ознайомитись з ходом проведення робіт до Уланівської школи 27 липня завітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк та перший заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Горбатюк. План та хід виконання робіт їм представили начальник районного відділу освіти Андрій Жук, директор навчального закладу Людмила Білошкурська та виконавець робіт Юрій Шевчук.
   Оглядаючи школу, Олександр Крученюк зазначив, що сьогодні потрібно зробити усе можливе, аби школи розвивались, щоб у них була потужна навчальна та матеріально-технічна бази. А керівництву району він запропонував при формуванні бюджету на наступний рік передбачити кошти на проведення капітального ремонту спортивної зали.
   - Я переконаний, що школа має бути в першу чергу комфортною для дітей. Щоб діти йшли туди з радістю. І в місті, і в селі навчальні заклади повинні бути забезпечені усім необхідним, щоб діти мали можливість і бажання отримати якісну освіту» - сказав на завершення Олександр Крученюк.

1
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини