Жданівка демонструє якісні показники розвитку

Жданівка демонструє якісні показники розвитку

  Жданівська об'єднана територіальна громада демонструє швидкі та якісні показники розвитку. Реалізовані нею проекти від соціальної сфери до облаштування благоустрою мають слугувати прикладом не лише на теренах Хмільниччини, а й усієї області та України.

  За два останніх роки тут зроблено більше, ніж за минулі десятиліття. Зокрема, в селі відкрито сучасний центр безпеки, створені комфортні умови для перебування учнів у школі, забезпечено якісну освіту, Жданівська школа єдина в області, де запроваджено вивчення ІТ-технологій. Подбали тут і про духовний розвиток, в селі збудовано храм. Цьогоріч здійснилась споконвічна мрія жителів цієї громади:  спільними зуссилями влади та бізнесу було відремонтовано дорогу, яка пролягає через села Війтівці, Качанівка, Семки і сполучає ці села з Любарською трасою, в минулому році зроблено майже кілометр асфальтової дороги в селі Дібрівка, цьогоріч заасфальтовано вулицю в селі Качанівка. В усіх населених пунктах освітлено вулиці. Всього, що тут зроблено, не злічити, а жителі громади уже звикли до того, що тут постійно щось робиться, а їх села стають сучасними та зручними для життя.

  22 листопада громада ОТГ  зібралась у центрі села Війтівці, аби відзначити ще одну надзвичайно важливу, історичну  для громади подію - закладення та освячення першого каменя на будівництво сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини Жданівського центру первинної медико-санірної допомоги. 
  Аби розділити з жданівчанами радісну подію та засвідчити свою підтримку до Жданівської ОТГ, того дня завітали заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, голова районної ради Зоя Бонсевич та директор філії "Жданівський цукровий завод" ТОВ "Цукорагропром" Володимир Омельченко.
  Першою до присутніх звернулась голова Жданівської ОТГ Станіслава Ядвіжина, яка, вітаючи присутніх з цією подією, сказала:  "Вперше за багато років на нашій території починається спорудження такого важливого соціального об’єкта, де будуть надаватися якісні первинні медичні послуги мешканцям наших сіл. Я з впевненістю можу сказати, що  це стало можливим завдяки децентралізації, а  також за підтримки та розуміння всіх гілок влади".
  - Нині в державі за підтримки Президента України Петра Порошенка та Уряду України на чолі з Володимиром Гройсманом здійснюється багато гарних справ. Одна з яких – це підтримка медицини на селі. Свідченням цього є те, що приміщення амбулаторії будуватиметься за рахунок коштів державної субвенції, яка виділяється Урядом України при співфінансуванні громади. На Вінниччині у 2018-2019 роках заплановано збудувати 14 таких амбулаторій в сільській місцевості. Ваша громада стала однією  з перших громад Вінниччини, де в рамках Урядової програми буде збудована амбулаторія. Вартість її будівництва становить понад 14 мільйонів гривень, 10 відсотків з яких – кошти громади - зауважив Олександр Крученюк.
  Привітали жданівчан з будівництвом амбулаторії та відродженням сільської медицини і голова райдержадміністрації Євгеній Буткевич та голова районної ради Зоя Бонсевич. Вітаючи присутніх, вони відзначили, що нині в державі робиться усе можливе, аби покращити життя людей у сільській місцевості, а  будівництво соціальних об'єктів є тому свідченням. Вони також висловили переконання в тому, що  районна влада завжди буде підтримувати добрі починання тих,сільських голів та голів ОТГ, які прагнуть розвитку своїх громад. 
  Вітальні слова того дня жителям громади адресували також директор філії "Жданівський цукровий заводзавод" ТОВ "Цукорагропром" Володимир Омельченко та головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Жданівської ОТГ Юрій Насиров.
  По завершенні привітань у підмурок новобудови було закладено лист-капсулу часу майбутнім мешканцям Жданівської ОТГ. А настоятель храму ікони Почаївської Божої Матері села Війтівець  протоієрей Георгій здійснив освячення першого каменя.  
 

 dsc0172 dsc0173 dsc0099 dsc0066
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини