Журналістика – це більше, ніж професія

Журналістика –  це більше, ніж професія

  15 березня учні загальноосвітньої школи №2 відвідали редакцію газети «Життєві обрії». Це був не звичайний візит, адже діти – це члени журналістського гуртка, тому для них такі відвідини були досить пізнавальними. 14 дітей привела керівник гуртка Наталія Клімик.

  Екскурсія розпочалася зі знайомства з колективом. Учні мали змогу поспілкуватися з редактором Олександром Околодьком, який спочатку розповів про історію створення газети, зупинився на роботі видання, коротко ознайомив з програмами, в яких робиться газета. 
  - «Життєві обрії» - найстаріша україномовна газета Хмільниччини, історія якої розпочинається з далекого квітня 1930 року. За довгі роки існування газета змінювала назву, формат,  була закрита, відроджена, збільшила кількість сторінок та дизайн, переживала всі перемоги та негаразди, що випали на долю нашого народу. Але  й досі продовжує виходити у друк для своїх читачів, висвітлюючи новини Хмільниччини та області. А наступного року улюблена газета багатьох хмільничан святкуватиме свій ювілей – 90-річчя з дня заснування, - сказав Олександр Околодько.
  Олександр Павлович показав школярам підшивки газет з різних років, що дуже зацікавило креативну молодь, і відповів на всі питання, що були поставлені гуртківцями.  Насамперед їх зацікавила співпраця, також гості розповіли про роботу свого гуртка і деякі плани. У ході розмови працівники редакції пообіцяли учням завітати до них і показати основи верстки газети.
  - Гурток «Основи журналістики» діє при школі №2 уже третій рік. У нас займаються учні різних вікових категорій: з шостого по десятий клас. Наш гурток має три основні напрямки. Перший напрямок – це художня творчість. З учнями обговорюємо статті, оповідання, поезії, все це разом редагуємо, а результатом є надруковані матеріали гуртківців у альманасі дитячих творів. Другий напрямок нашого гуртка – історичний, ми збираємо і впорядковуємо історію рідної школи, і третій – акторська творчість: організовуємо концерти, влаштовуємо дискусійні клуби та різноманітні ток-шоу, - розповіла керівник гуртка Наталія Клімик.
  Дискусія між молоддю та колективом редакції була дуже приємною і теплою.  Наприкінці ознайомчого візиту працівники  редакції почастували гостей чаєм із солодощами, а на згадку про наше видання Олександр Павлович подарував гуртківцям записники і ручки з логотипом газети. 

Алла Корнієнко,
«Життєві обрії».
 

 dsc0533 dsc0495
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини