«Зорецвіт» на фестивалі борщу

«Зорецвіт» на фестивалі  борщу

"Добрий день, хороші люди! Раді вас вітати!
Ми приїхали – борщем всіх вас частувати.
Ароматний та смачний борщик привезли,
Господині пиріжків гарних напекли.
Пригощайтесь, добрі люди, просимо гостинно!
А зварила борщ кухарка – славна пані Ніна.
Тож прославмо Україну борщем на весь світ!
Піснею вітає вас  хмільницький «Зорецвіт»!".

  Саме такими словами був розпочатий виступ народного аматорського хорового колективу української пісні «Зорецвіт» районного Будинку культури на ХІІ Всеукраїнському фестивалі борщу в с.Правилівка Оратівського району в «Театрі на городі» заслуженої журналістки України, телеведучої обласного телебачення Ганни Секрет.  Фестиваль борщу проводиться щорічно у вересні. На нього приїздять колективи не тільки з Вінницької області, а й з інших регіонів України.
   От і цьогоріч на фестиваль українського борщу завітали творчі колективи з Київщини, Кіровоградщини, Житомирщини, Хмельниччини та Черкащини. Приємно здивували своєю присутністю байкери, які дружнім гулом своїх 40-ка красенів-мотоциклів привітали усіх учасників та привезли свій «Байкерський борщ». Серед учасників фестивалю цього року були і студенти вінницьких вишів – вихідці з країн Африки, які приїхали у подільську глибинку ознайомитися з місцевим колоритом.
  Аромат головної української національної страви – борщу було чути в кожному куточку  села Правилівка. Більше 35 видів цієї страви було представлено на фестивалі. Його куштували  не тільки журі, а й усі охочі, хто був присутній та брав участь у цьому масовому дійстві. Кожен колектив до борщу, згідно традиції,  пригощав усіх сметаною і пиріжками з горохом та пампушками.
  Наш хмільницький борщ за своїми смаковими властивостями та подачею вразив журі і по праву зайняв перше місце. Хоровий колектив супроводжував подачу страви запальною українською народною піснею «Прийди, козаче». Дипломом за зайняте І місце на ХІІ Всеукраїнському фестивалі українського борщу було нагороджено кухарку, солістку народного аматорського хорового колективу «Зорецвіт» Ніну Січкарук. Вона потратила  для приготування головної національної страви  не тільки багато зусиль, часу, а й вклала в нього частинку своєї душі.  Ми щиро дякуємо умілій кухарці та народному аматорському хоровому колективу «Зорецвіт» під керівництвом Павла Дубового за переможну участь у фестивалі борщу.

О.Гавура,
методист КЗ «Хмільницький РБК».

%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%89%d0%b8%d0%ba2
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини