Чим закінчаться профспілкові "каруселі"?

Чим закінчаться профспілкові "каруселі"?

     Колишнього голову профспілки санаторію "Поділля" Олександра Ткача підозрюють у крадіжці ста тисяч гривень. 
    "В "Поділлі" вважають, що майже 10 років Олександр Ткач переводив профсоюзні внески на власний рахунок" - повідомляє Власно інфо.

  Нещодавно у Хмільнику відбулось перше засідання суду проти керівника профспілки санаторію "Поділля" Олександра Ткача. Його звинувачують у привласненні коштів. Як з'ясувалось в процесі розслідування,  за десять років  перебування його на посаді він підозрюється у переводах на власний рахунок профспілкових внесків 600-та працівників підприємства. 
Обвинуваченому Олександру Ткачу загрожує до 5-ти років позбавлення волі. 

 Перебуваючи  на судовому засіданні, журналіст Vlasno.info. дізнався, що протягом 10-ти років в санаторії "Поділля" існувала профспілкова організація, незмінним головою якої був Олександр Ткач. Протягом цього часу, як розповідають працівники, близько 600 людей щомісяця перераховували до профспілки один відсоток зарплати. Проте за довгий час майже ніхто з них не отримав ні фінансової допомоги, ні заохочувальної путівки на відпочинок, окрім десятка наближених до пана Ткача людей. 
  – Коли в 2011-му році в санаторій прийшли нові керівники, в них виникли підозри щодо діяльності голови профспілки. Ставши на бік працівників, вони почали розслідування даної ситуації. Я думаю, що у нового керівництва виникли підозри, що Олександр Ткач та його головний бухгалтер крутять махінації з людськими грішми, - говорить представник працівників санаторію Володимир Михальов. 
  - Ми кожен місяць відраховували в цю організацію по одному відсотку від суми. Ці гроші повинні були йти на оздоровлення, на якісь масові розважальні заходи. Але нічого цього не було, ми не бачили з цих грошей жодної копійки. А коли провели перевірку, то з`явились підозри в тому, що Ткач "тупо" клав ці гроші собі на депозит. В свій час Ткач вихвалявся, що купує машину, і всі дивувались, звідки в нього такі гроші. Коли все це виявили, в нього на рахунках було більше 100 тисяч гривень. Також у нього був окремий комп'ютер, який не входив в загальну мережу. По суті, це була держава в державі. Вони знімали фільми, проводили по місту корпоративи. В якийсь час там працювало аж 10 людей і все це за наші гроші. 
  Працівники санаторію дізнавшись, що правоохоронні органи звинувачують Олександра Ткача в обкраданні, майже в повному складі вийшли з цієї профспілки та перейшли в новостворену, - каже на завершення розмови пан Володимир. 
  - В 2015-му році відбувся аудит підприємства, в результаті якого було виявлено зникнення комп'ютера та великої суми грошей. На основі цієї перевірки було відкрито кримінальне провадження за статтею №191 пункт перший "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Аудиторська перевірка виявила, що 80-90% коштів, які йшли до профспілки з внесків її членів, відправлялись або на депозитні рахунки пана Ткача, або на зарплату собі і бухгалтеру. Під час слідчих дій виявилось, що він підробляв підписи на касових чеках та документах для розрахунків, а гроші забирав собі. Зараз відкрита кримінальна справа проти громадянина Ткача через привласнення комп'ютера та грошей, які, за підозрою слідства, він вкрав у працівників санаторію, - говорить прокурор Ігор Любовський. 
  Адвокат постраждалої сторони Олександр Мазур розповідає:
  - Спочатку на балансі в пана Ткача знайшли 100 тисяч гривень. В нього на балансі були гроші та комп'ютер, зараз цих грошей немає. Ми не маємо мети посадити його до в'язниці, ми хочемо, щоб люди отримали свої гроші.
  Олександр Ткач та його адвокат від коментарів відмовилися. 
  Чи зможе слідство довести вину Ткача і чим закінчаться для нього профспілкові "каруселі" - покаже час.

За матеріалами Vlasno.info.
http://vlasno.info/suspilstvo/dopomoga/tochka-zoru/item/28381-holova-profspilky-na-vinnychchyni-pi

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини