Дівчинку з Хмільника рятували опікові хірурги одразу двох країн — України та Швейцарії

Дівчинку з Хмільника рятували опікові хірурги одразу двох країн — України та Швейцарії

Дівчинка Настя з Хмільника отримала опіки 26% тіла, коли бавилась біля багаття. Рятували дівчинку опікові хірурги одразу двох країн — України та Швейцарії. 

Про це інформує перше медичне об'єднання Львова.

Настя гралася з друзями неподалік домівки. Стояла біля вогнища. Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки. Вогонь уразив 26% тіла Насті. При цьому більшість опіків — глибокі, - йдеться у повідомленні.

Першу допомогу дівчинці надали у Вінниці. А потому транспортували до Львова —  у найбільше в західних регіонах України опікове відділення Дитяча Лікарня Святого Миколая.

Медики врятували 8-річну вінничанку, яка отримала 26% опіків тіла

Львівські опікові хірурги одразу взялися оперувати Настусю. Вони висікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему. Це спеціальний апарат, який за допомогою від’ємного тиску витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям. 

З огляду на важкість опіків і відсутність необхідних умов та обладнання для подальшої боротьби за життя і здоров’я дитини, лікарі були змушені відправити маленьку пацієнтку за кордон — до одного із найбільших опікових центрів Швейцарії — KINDERSPITAL Zürich 🇨🇭. Ця дитяча лікарня повсякчас приймає найважчих українських діток із термічними травмами.  

Медики врятували 8-річну вінничанку, яка отримала 26% опіків тіла

До Цюриха Настусю супроводжувала львівська опікова хірургиня Леся Стрілка (Lesia Strilka). Там наша лікарка спільно зі швейцарськими колегами продовжила оперувати свою пацієнтку. Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру. 

Зараз рани вже гояться, шкіра чудово прижилася і Настя вже почувається значно ліпше. За нею продовжують доглядати швейцарські спеціалісти.  

Медики врятували 8-річну вінничанку, яка отримала 26% опіків тіла

З львівськими лікарями спеціалісти Kinderspital Zürich планують розпочати плідну співпрацю — мріють, аби одного дня й українська медична система дозволяла рятувати дітей з найважчими опіками. 

На місці опіків у Насті згодом утворяться рубці. Вона ростиме, а шкіра на місці опіків — ні. Аби дівчинка не страждала все своє дитинство, її опікові рубці потрібно буде шліфувати. Аби допомагати таким діткам як Настуся вдома — в Україні, благодійна платформа dobro.ua, Kyivstar та Національний реабілітаційний Центр НЕЗЛАМНІ UNBROKEN Ukraine збирають на сучасний лазер для шліфування рубців у діток із опіками будь-якого ступеня. Цей апарат допоможе полегшити їхнє дорослішання. Він має повертати рухливість та ріст обпеченим ділянкам шкіри, які з часом твердішають і стають менш еластичними, - інформують львівські лікарі.  

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЦЕ ПРОСТО ЖАХ. У ПОЛЬЩІ УКРАЇНЕЦЬ З ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ ВБИВ СВОЮ ДРУЖИНУ ТА ДВОХ МАЛЕНЬКИХ ДОНЬОК

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини