Інтернет без меж…

Інтернет без меж…

  Сьогоднішній світ вже неможливо уявити без новітніх технологій. Різноманітні технічні засоби заполонили все людство, вони спрощують життя і допомагають в роботі. Але наразі не всі села можуть похвалитися наявністю якісної мережі Інтернет, та й комп’ютери є не в усіх. А тому для того, щоб у сільської громади була можливість добратися до всесвітньої павутини і з часом заявити про себе як ще один туристичний куточок України, щоб кожен зміг почерпнути для себе щось корисне та цікаве, популяризувати культурну спадщину рідного села і дізнатися історію краю,  - нещодавно працівники районної бібліотеки взяли участь у п’ятнадцятому обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, і виграли. Свій проект «Інтернет без меж: спілкуємося, об’єднуємося заради збереження історико-культурної спадщини та духовності» вони презентували у районній бібліотеці для дорослих у вівторок.  Завдяки цьому проекту  в Хмільницькому районі буде відкрито Інтернет-центри  ще в десяти сільських бібліотеках сіл Березна, Педоси, Широка  Гребля, Пустовійти, Великий Митник, Мар’янівка, Лип’ятин, Порик, Кустівці та  Сальниця. 
  У бібліотеці зібралися працівники культури та бібліотек району, сільські голови громад-переможців, а також голова районної ради Зоя Бонсевич і керівник апарату Хмільницької райдержадміністрації Наталія Ткачук.
  Керівник проекту, директор районної бібліотеки для дорослих Зоя Попова привітала усіх з перемогою в конкурсі, а також подякувала голові районної ради Зої Бонсевич за ініціативу в написанні цього проекту. Вона розповіла про основні напрямки проекту. Над ним працювали заповзятливі люди, адже проект досить-таки об’ємний і потребував плідної праці. В рамках проекту для десяти сільських бібліотек було закуплено десять ноутбуків і стільки ж принтерів.
  Голова районної ради Зоя Бонсевич, вітаючи присутніх з успіхом і висловивши вдячність за участь у проекті, зазначила, що на обласній комісії цей проект набрав найбільше балів. А за активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у розробку та реалізацію проекту «Інтернет без меж: спілкуємося, об’єднуємося заради збереження історико-культурної спадщини та духовності» голова районної ради Зоя Бонсевич і керівник апарату Хмільницької райдержадміністрації Наталія Ткачук вручили директору районної бібліотеки для дорослих Зої Поповій Подяку Хмільницької райдержадміністрації та районної ради. По завершенні презентації сільським головам вручили ноутбуки і принтери, а присутнім сільським бібліотекарям - набори книг для поповнення книжкового фонду бібліотек.
 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини