Концерти і масові заходи до 8 Березня на Вінниччині скасували через коронавірус

Концерти і масові заходи до 8 Березня на Вінниччині скасували через коронавірус

З метою запобігання занесенню та розповсюдженню коронавірусу, керівництво Вінницької області рекомендує обмежити проведення масових заходів, починаючи з 5 березня. У зв’язку з цим, на Вінниччині скасовано проведення урочистостей до Міжнародного жіночого дня.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та зав’язків з громадськістю Вінницької ОДА.

Нагадаємо, 3 березня В Україні виявили перший випадок захворювання на коронавірус. Захворів житель Чернівецької області, який подорожував із дружиною по Італії.

На території Вінницької області захворювання не зафіксовано. Разом з тим фахівці рекомендують дотримуватись звичайних заходів обережності та правил гігієни:

  • вчасно звертайтеся до лікаря, не займайтесь самолікуванням;
  • у разі появи перших симптомів ГРВІ, високої температури - невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря в телефонному режимі або викличте екстрену медичну допомогу; повідомте попередню історію подорожей, якщо такі є.
  • мийте руки з милом упродовж 20-ти секунд або користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому повинен бути не менше 60-80%;
  • уникайте контакту з людьми, які мають гарячку та кашель;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викиньте та помийте руки;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.
  • зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям;
  • надягати захисну маску необхідно тільки людям, які себе погано почувають, здоровим маску не потрібно вдягати;
  • особиста гігієна.

У разі виявленні COVID – 19 на території Вінницької області, відділення для хворих підготовлені та оснащені усім необхідним. Приміщення ізольовані, боксовані палати мають окремий вхід для хворих та для медичного персоналу.

Фахівці наголошують, головне – зберігати спокій. Система в Україні показала здатність протистояти викликам та діяти швидко і чітко. Варто дотримуватись рекомендацій з особистої гігієни та перебування у громадських місцях.

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт наголошує: 80% випадків захворюваності коронавірусів проходять у легкій формі.

Загалом, за даними ВООЗ рівень смертності у випадку захворювання на коронавірус – 3,4%, що приблизно на 2,5% вище, ніж від сезонного грипу, який становить менше 1%.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОРОНАВІРУС ВЖЕ В УКРАЇНІ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини