Лікарні в Хмільнику бути!

Лікарні в Хмільнику бути!

Нині навколо Хмільницької центральної районної лікарні поширюється багато чуток. Одні кажуть, що її хочуть закрити, інші, що лікарня працює і буде працювати. Про те, що насправді чекає медичну установу Хмільниччини, розповів головний лікар центральної районної лікарні Василь Залецький.

- Свою розповідь почну з того, що ніхто не збирається закривати лікарню! Більше того, зараз робиться усе можливе, аби поліпшити умови перебування хворих та надавати якомога якіснішу медичну допомогу.
Матеріальна база лікарні вже давно потребувала покращення, адже навіть елементарні засоби для полегшення догляду за хворими тут були відсутні. Завдяки гуманітарній допомозі, яка  надійшла з Німеччини в січні цього року, матеріально-технічну базу вдалось поліпшити. У лікарню  було привезено 36 функціональних ліжок, 80 зручних матраців, 10 інвалідних візків і стільки ж інфузійних стійок, більше п’ятдесяти ходунків, три кисневих апарати, а ще два ліжка для новонароджених, сповивальні столики, три мікрохвильові печі, два холодильника, десять крісел-туалетів для важкохворих, прасувальний каток, інгалятор, нагрівальні шафи, підйомники для людей з обмеженими фізичними можливостями та інші необхідні пристосування для догляду за хворими. Цей інвентар покращив умови перебування хворих та полегшив працю медичного персоналу.
Для зручності хворих фізкабінети розташовані в одному приміщенні. Де необхідно, проводяться ремонти, робиться усе, аби перебування людей з різними хворобами в лікарні було якомога комфортнішим. 
Окрім того, зараз робиться капітальний ремонт колишнього неврологічного відділення. Там буде відділення екстренної та невідкладної допомоги, тобто  сучасне приймальне відділення, адже нинішнє не відповідає вимогам. У ньому будуть чоловічі та жіночі оглядові кімнати, маніпуляційна, протишокова, травмпункт, стоматологічний кабінет, мала операційна та інше. Це буде сучасне відділення з широким спектром екстренної невідкладної медичної допомоги.
Днями, як і минулого разу, за сприяння депутата обласної ради Олександра Крученюка лікарня знову отримала гуманітарну допомогу на суму майже в 600 тисяч гривень. А це сорок  функціональних ліжок, дев'яносто ортопедичних матраців та інший медичний інвентар.  Ця допомога дає можливість забезпечити функціональними ліжками на сто відсотків хірургічне відділення та частково терапевтичне. 
З районного бюджету виділені кошти на проведення водогону від   свердловини до лікарні. Фінансування закладу забезпечено на сто відсотків. 
Стосовно скорочення  скажу, що штатний розпис лікарні, м'яко кажучи, дуже  роздутий, тому посади, які є поза штатним розписом і на сьогодні не виконують ніяких функцій, повинні бути скорочені. Жодна людина згідно штатного розпису звільнена не була.
Найголовнішим є те, що лікарня виконує свою основну фукцію, рятує життя людей і надає медичну допомогу усім, хто того потребує. 
Сьогодні лікарі і медичний персонал лікарні забезпечують медичною допомогою жителів Хмільницького району і міста Хмільника. Водночас лікарня розвивається, стає кращою, сучаснішою. Незважаючи на те, роботи ще дуже багато, я докладу максимум зусиль і зроблю усе можливе для того, аби  згодом хмільничани отримали сучасну, європейську лікарню з високим медичним обслуговуванням.
На завершення звертаюсь до хмільничан: не вірте пліткам про те, що лікарню закривають. Це брехня!  Не ведіться на маніпуляції, не піддавайтеся на провокації. Я вас запевняю: лікарні в Хмільнику бути!
Якщо у когось є сумніви, прийдіть, подивіться на власні очі та переконайтесь у тому, що лікарня дійсно розвивається, а працівники лікарні з великою відповідальністю та турботою ставляться до кожного пацієнта.
Переконаний, що спільними зусиллями ми зробимо нашу лікарню однією з кращих в області, а можливо і в Україні.
Бажаю всім міцного здоров'я!

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини