Лозна святкує іменини

Лозна святкує іменини

Святкування Дня села розпочалось опівдні з Богослужіння у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Після служби Божої гості та місцеві жителі рушили на Княжу гору, де відбулось відкриття та освячення пам’ятного знаку – Стопи Божої Матері. У селі з давніх-давен шанували святиню на кам’яному пагорбі, адже, за розповідями старожилів, у камені відбита стопа Божої Матері (слід лівої жіночої ступні).

Потім у Лознянському Будинку культури відбулася святкова програма.  На свято до лознянців завітали заступник голови Вінницької  обласної державної  адміністрації Олександр Крученюк та голова Хмільницької районної ради Зоя Бонсевич.  Олександр Васильович,   привітавши зі святами лознянців, наголосив, що улюблене свято  кожного – це свято рідного села, де ти народився, звідки пішов у широкий світ.  Згадав тих, хто сьогодні на передовій, хто віддав своє життя за Україну. Він подякував сільському  голові Світлані Якушевській за свято, за  благоустрій села і побажав подальшого розвитку лознянській громаді.

Голова районної ради Зоя Бонсевич побажала  сільській громаді мирного неба, згуртованості, і щоб янгол-охоронець оберігав село від негараздів. Представники влади області й району подарували жителям села ікону Покрови Пресвятої Богородиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩЕ РАЗ ПРО СТОПУ БОГОРОДИЦІ В ЛОЗНІ

Багато добрих слів сказала  про своїх земляків господиня, Лознянський  сільський голова  Світлана Якушевська. Вона подякувала всім за підтримку, за щоденну працю на благо рідного села, а також побажала місцевим жителям добра, достатку, миру та Божого благословення. На знак шани й поваги від громади Світлані Петрівні вручили запашний  коровай.

Багато гостей завітали на презентацію книги нашого земляка Броніслава Панасюка  (Бориса Лознянського) «Лузна- Лозна село на Поділлі». Добрі слова на адресу автора книги й схвальні відгуки про зміст видання пролунали від заслуженого журналіста України, редактора літературно-мистецького журналу Поділля «Вінницький край» Вадима Вітковського, заслужених працівників культури України Михайла Каменюка і Сергія Гальчака, заступниці голови постійної комісії обласної ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини, поетеси Жанни Дмитренко, заслуженого журналіста України Василя Паламарчука, заслуженого вчителя України – Миколи Дороша та інших, хто читав і гідно оцінив її, і яка збагатила скарбницю літератури не лише Хмільниччини, а й Вінниччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СТОПА БОЖОЇ МАТЕРІ ДИВУЄ ТУРИСТІВ ТА ІСТОРИКІВ

Дуже гарно піснями зі святами вітали аматори сцени. Того дня звучали українські пісні у виконанні  ансамблю «Дивосвіт»,  фольклорного колективу  «Берегиня»,  тріо у складі Тетяни Мадай, Людмили  Бричанець, Леоніди Кисіль Лознянського сільського Будинку культури. Також співала солістка Марина Андронік. Ведучими були  Любов Коляда і Оксана Михалиця.

Довго святкували лознянці день народження свого села, вітаючи один одного зі святами й славними подіями. Були й частування. Доброю ароматною юшкою всіх присутніх пригощав організатор фестивалю «Квітуча оселя» в Крутневі В’ячеслав Соколовський.

Фото М. Загороднього

Img 6746    1Img 6692    1Img 6707   1Img 6629  1Img 6521    1
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини