На ремонт доріг виділено рекордну суму

На ремонт доріг  виділено рекордну суму

   Уряд України, в рамках виконання програми капітального ремонту доріг на період до 2022 року, ставить завдання зменшувати обсяги ямкового ремонту доріг і збільшувати долю капітального ремонту, який має гарантію якості не менше десяти років. 

   Цього року  Урядом на ремонт доріг виділено 55 млрд грн, з них 14,7 млрд грн – на дороги місцевого значення, що є рекордною сумою для України. У Вінницькій області на ремонт автошляхів цього року виділено також рекордний обсяг фінансування –  2,8 млрд грн. 
   Глава Уряду 23 квітня перебував з робочою поїздкою одразу у трьох областях – Київській, Черкаській та Вінницькій, де оглянув стан будівництва та ремонту доріг. В центрі уваги – ділянки трас М-05 «Київ – Одеса» та М-12 «Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка». Ці дороги входять у міжнародний транспортний коридор GO Highway, який має поєднати українські чорноморські порти з польськими портами у Балтійському морі.

  Перебуваючи у Вінницькій області, Прем’єр-міністр оглянув хід ремонтних робіт на ділянці траси М12 «Стрий-Тернопіль- Кропивницький-Знам’янка» біля с.Червоне, Немирівського району, що  теж є частиною коридору Go Highway, на який цього року Кабінет Міністрів України виділив 4 млрд грн. Глава Уряду оглянув одну ділянку – в 5 км. 

   - Сьогодні ми маємо абсолютно нову якість та підходи щодо будівництва та капітального ремонту доріг. Друга позиція – безпека дорожнього руху. Для нас є важливим завданням до 2020 року на третину зменшити травматизм і смертність на українських дорогах, ми маємо перестати втрачати життя українців тільки через те, що дороги не мають відповідних заходів безпеки. Саме тому ми понад два млрд  грн в цьому році спрямуємо на заходи з безпеки, щоб водії завжди пам’ятали про безпеку дорожнього руху, - зазначив  Володимир Гройсман.

Image 06Image 12
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини