На Вінниччині уже дев'ять хворих на COVID – 19

На Вінниччині уже дев'ять хворих на COVID – 19

Сьогодні, 27 березня, в облдержадміністрації під час спільного брифінгу голови ОДА Владислава Скальського та Вінницького міського голови Сергія Моргунова керівник регіону повідомив, що на Вінниччині зареєстровано дев’ять випадків COVID – 19.  Повідомляють "Життєві обрії" з посиланням на офіційний сайт Вінницької облдержадміністрації.

 «Станом на 10 годину 27 березня на території Вінницької області у дев’яти осіб, серед яких одна дитина, лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію: 7 випадків – у м.Вінниці, 1 випадок  - у Вінницькому районі та ще один у Ладижині. Загалом, станом на 10 ранку сьогоднішнього дня в області зареєстровано 42 підозри на COVID – 19. У 27 випадках діагноз лабораторно не підтвердився. Зразки біоматеріалів ще 6 хворих досліджуються. В обласному лабораторному центрі було проведено 143 обстеження з початку роботи. Усі пацієнти з лабораторно підтвердженими випадками COVID – 19  перебувають на стаціонарному лікуванні у боксованих палатах під постійним медичним наглядом. На даний час стан усіх осіб, які захворіли, стабільний. Контактні особи встановлені. Вони ізольовані та знаходяться під постійним медико-санітарним наглядом», - зауважив Владислав Скальський.

За словами голови облдержадміністрації, на Вінниччині  проводиться активна робота з питань кадрового підсилення лікарів.  Між іншим, в інфекційних відділеннях, боксованих палатах створені палати інтенсивної терапії, забезпечені необхідним обладнанням.

У свою чергу, Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про ситуацію у м.Вінниці.

«З міста Вінниці на COVID – 19 захворіли 7 осіб. Це 42-річна жінка, яка контактувала зі знайомими з Польщі, а також її п’ятирічний племінник. Ще чотири випадки – це контактні особи першої пацієнтки за місцем роботи. Це жінки віком 30, 35, 60 та 64 роки – працівниці другого пологового будинку м.Вінниці. Серед захворілих 32-річний чоловік, який подорожував декількома європейськими країнами. На сьогодні стан першої захворілої наближається  до задовільного, температура тіла в межах норми. Також у першому інфекційному відділенні знаходяться чотири пацієнтки – близькі члени родини хворої, їх самочуття задовільне, температура нормальна,  прояви респіраторного захворювання відсутні, але ще триває дослідження на наявність коронавірусу», - зауважив Сергій Моргунов.

На сьогодні під контролем сімейних лікарів Вінниці перебувають 240 осіб, з яких 115 – громадяни, які безпосередньо прибули в період з 16 по 26 березня із країн, де є COVID-19, та 125 осіб – члени сімей (контактні), які віднесені до групи ризику інфікування коронавірусом.

За словами Вінницького міського голови, з усіма контактними особами проведена роз’яснювальна робота про необхідність перебування 14 діб в режимі самоізоляції, щоденний температурний скринінг. Також надані пам’ятки щодо самоізоляції.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини