Найбільша насолода рибалки – впійманий трофей

Найбільша насолода рибалки – впійманий трофей

 14 липня любителі порибалити відзначали всенародне свято – День рибалки. Свято не лише професіоналів, а й тисяч аматорів, котрі люблять відпочинок з вудочкою. А як же його не любити, адже це так захопливо, коли сам спіймаєш рибинку! Та й врешті-решт, яке ж це задоволення посидіти біля річки, надихатися досхочу чистим повітрям, насолодитись світанками, почути спів птахів, побачити у воді блиск рибини та просто відпочити і забути на деякий час про роботу і всю місцеву метушню. Хіба ж це не чудово?

  У нашому Хмільницькому краї чимало любителів-рибалок та справжніх профі. Саме таким є досвідчений Василь Степчук. 43-річний чоловік безмежно любить природу, адже «виріс на річці», а тому рибальство – його улюблене заняття з дитинства. Тішить не лише улов, а й довколишня краса, бо живе рибалка в мальовничому селі Голодьки, де є поряд і річка, і ліс, які так і манять до себе.
  - Вперше вудочку до рук взяв я у 5 років. Тато спеціально для мене її вирізав та вчив рибалити. Досі пам’ятаю ту неймовірно дитячу радість, коли піймав першого маленького карасика, перший свій улов, - пригадує, усміхаючись Василь.
  Відтоді чоловік і «підсів» на рибалку, без якої тепер не уявляє свого життя. Роками відточує свою вправність, терпіння та кмітливість, тому й щоразу після
риболовлі приходить додому не з порожніми руками.
  Працює Василь Васильович в клінічному санаторії «Хмільник», має гарну сім’ю, та окрім цього завжди знаходить час для улюбленого хобі - навіть уночі в палатках, із вогнищем та юшкою. Ні спека, ні мороз його не зупиняють, адже для справжнього рибалки, то не перешкода. Любить ловити рибу практично всю, лише маленьку завжди випускає назад у водойму, щоб виросла. А от велика для нього - шалений азарт!
  Погодьтесь, що не кожна дружина розділяє хобі чоловіка. Та Василю з цим пощастило. Його дружина любить і рибку, і рибалку, тому часто з чоловіком та двома донечками залюбки виїжджають на природу, аби посидіти з вудочкою в руках.
  За весь час Василь наловив вже стільки риби, що й цифру точну нині не пригадає. Як і всі рибалки, чоловік радіє, коли на гачок ловиться величезний тро- фей. Має чим і похвалитись. Найбільшою здобиччю його була 15-кілограмова щука! А ось, наприклад, нещодавно Василю Степчуку знову вдалось піймати
справжнього велетня.
  - То був неповторний момент та такий азарт і викид адреналіну, що й словами не передати. Боровся з ним 40 хвилин! Забув про все на світі, думаючи, як би її не втратити… Та завдяки терпінню і майстерності, все ж таки поборов, діставши коропа вагою майже 12 кілограмів. То було неймовірне задоволення! - із захватом розповідає рибалка.
  На запитання, чи може навчитись рибальству будь-хто, Василь, усміхнувшись відповів: «Навчитись рибалці можна, але без терпіння та досвіду – нікуди».
  До речі, Василь Васильович любить не лише ловити, а й готувати страви з риби, тож його смакотою частенько ласують рідня та друзі.
  На завершення розмови Василь Степчук привітав усіх любителів азарту з Днем рибалки:
  - Бажаю, аби завжди на вас чекала удача і хороший кльов. Великої риби і дружньої компанії, надійної наживки і, звичайно ж, незабутнього адреналіну.

Спілкувалась

Наталія ЧЕРНЕНЬКА.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини