НІ! Фальсифікованим лікам

НІ! Фальсифікованим лікам

 Уряд затвердив Концепцію реалізації державної політики їз запобігання фальсифікації лікарських засобів, щоб захистити людей від неякісних ліків. Підробка ліків – це глобальна проблема. Згідно з даними ВООЗ , кожна десята упаковка ліків в країнах з низьким та середнім рівнем доходів є фальсифікованою.

  Згідно з концепцією в Україні буде запроваджено механізм 2D кодування упаковок препаратів. При виробництві ліків на заводах виробник буде наносити на кожну упаковку індивідуальне маркування. Дані про це будуть заноситися в загальну електронну інформаційну базу. Це дозволить відстежувати весь ланцюжок постачання ліків, від виробництва чи імпорту до продажу в аптеці. Всі ці транзакції будуть включені в загальну базу даних, включаючи серію ліків і дату виробництва. Кожна людина зможе перевірити, справжні ліки чи ні, через сканування коду через мобільний додаток.
  2D кодування лікарських препаратів в більшості країн ЄС стало обов'язковим з лютого цього року. Майже всі іноземні ліки, що продаються в Україні, вже мають двомірне кодування упаковок.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини