«Перлина Поділля»

«Перлина Поділля»

  Надзвичайно прекрасне  свято краси та танцю вже втретє нашому місту Хмільнику подарували учасники Всеукраїнських класифікаційних змагань з танцювального спорту «Перлина Поділля-2019». Цей гарний дитячий захід співпав з чудовим святом - Днем захисту дітей, який відбувся 1 червня  у стінах районного Будинку культури.

  Саме там вже з самого ранку можна було побачити юних танцюристів, які тренувались і в холі, і в залі, аби показати свої танцювальні здібності на хмільницькому паркеті. Окрім учасників та учасниць з Хмільника, на паркеті за першість у конкурсі змагались дітки з м.Вінниці, м.Житомира, м.Хмельницького, м.Білої Церкви, м. Самбора (Львівська область), м.Києва, смт Літина та багато інших. 
  Варто наголосити на тому, що свято відбулося завдяки ініціативі, ентузіазму і професіоналізму людей, яким небайдужа доля рідного міста, а це організатор Всеукраїнських класифікаційних змагань з танцювального спорту «Перлина Поділля - 2019», тренер клубу спортивного танцю «Данс-Мрія» Віктор Соломко. Ця людина - справжній майстер своєї справи, який живе танцем і прищеплює любов до нього своїм вихованцям. Вміє знайти підхід до кожної дитини, навчити танцю як малечу, так і вже дорослих юнаків та дівчат.
  Третій рік поспіль головним спонсором  цього надзвичайного конкурсу є приватний підприємець, депутат міської ради Юрій Шевченко, який понад усе любить своє місто і діток. Розуміючи необхідність і важливість розвитку молодих талантів, він завжди їх  підтримує і фінансово, і духовно. Юрій Павлович має небайдуже серце, завжди радіє дитячим усмішкам та щасливий, що може допомогти. Підтвердженням добрих справ Юрія Шевченка стала  його перемога  у Всеукраїнському конкурсі "Благодійна Україна-2018" у номінації "Благодійність у сфері культури і мистецтва". 
   Підтримка батьківського комітету також неоціненна, адже саме вони беруть на себе велику кількість потрібних справ. І, звичайно ж,  не стоїть осторонь постійний медіа-партнер - наша міськрайонна газета «Життєві обрії», яка завжди підтримує та висвітлює цей чудовий захід на сторінках свого видання.  
  Тож відкрити «Перлину Поділля-2019» надали честь постійному її спонсору Юрію Шевченку. Він привітав усіх учасників та гостей з прекрасним святом танцювального спорту, побажав усім творчих злетів і омріяних перемог.
  Віктор Соломко приєднався до привітань, побажавши всім учасникам натхнення й терпіння, а їхнім батькам - віри у своїх дітей. А ще Віктор Миколайович  підбадьорив діток тим, що для них приготовлено багато цікавих сюрпризів. 
  Загалом того дня на паркет вийшло  близько 300 учасників віком від 3 до 15 років.  Молодші виконували по дві композиції, старші – по вісім.  Повільний вальс, захоплюючий ча-ча-ча, запальний квікстеп, легкий віденський вальс, стрімке танго, енергійний джайв, ритмічна самба та чуттєва румба  - саме таке різноманіття танців можна було спостерігати на хмільницькому паркеті. 
  Рівень підготовки усіх учасників був досить високим, але особливо потішили глядачів найменші чарівні дівчатка та вишукані хлопчики. Бачили б ви, як мило, як зворушливо і як старанно кружляли вони у повільному вальсі та «запалювали» танцем ча-ча-ча. А доки присутні насолоджувались виступами,  батьки хвилювалися за своїх діточок, підходили аж впритул до сцени, аби підтримати малечу. А вони в свою чергу просто розквітали на очах в своїх ритмічних танцях, зачаровували  своїми рухами, грацією, поставою та яскравими костюмами.  
  Із захопленням глядачі та учасники зустрічали запрошених гостей з їх хореографічними подарунками: народний колектив бального танцю «Грація» (керівник Мацюк Олександр) та трикратних чемпіонів з латиноамериканських танців Віталія Підченка і Катерину Парфенову, які своїми виступами підкорили серця присутніх у залі. 
  Переможців визначало професійне журі, яке оцінювало юні обдарування за музикальність, ритмічність, техніку виконання, стиль пари і образ на сцені. Головою змагань була Валентина Грибан з м. Житомир.
  Протягом дня талановиті танцюристи кружляли на паркеті. Спілкуючись музикою тіла, вони надихали своїми виступами присутніх у залі. До речі, усі місця ще задовго до початку танцювального конкурсу були зайняті. Тут зібралися батьки, друзі, однодумці, словом усі ті, хто сповна хотів насолодитися його величністю - танцем. 
  Загалом свято було надзвичайно яскравим, веселим і водночас душевним, адже зал підтримував кожен номер з хвилюванням та захопленням.  
Учасники конкурсу викладалися на всі сто, але перемогли найдостойніші та повернулися додому з кубками, медалями і призовими місцями. 

  Те, що свято вдалося та залишило теплі спогади в серцях, свідчать і відгуки:
  - Знаю дуже багато учасників, які люблять Хмільник: за таку прекрасну, щиру та душевну зустріч та ще таку ж чудову атмосферу під час змагань, - ділиться враженнями мама учасників з м.Житомира. -  Наприклад, моя пара потоваришувала на нагородженні з парою своїх суперників з м.Вінниці. Тому за місця не переживали, а на батуті грались разом. 
  Вперше бачу, щоб на турнірі перемогла дружба! Я вдячна організаторам Віктору Соломку та Юрію Шевченку за подарований позитив, теплу  і дружню атмосферу та високий організаторський рівень, зокрема, за  достойний нагороджувальний інструментарій  (різноманіття кубків) – все спрацювало. Діти різних клубів дружать, у змаганнях це чудово!

  А ось як відгукується про конкурс тренер із м.Житомира:
  - 1.06.2019 р. м. Хмільник "Перлина Подiлля". Ми були на висоті, наші спортсмени всі переможці! Відмінний початок літа! Спасибі велике організаторам - Віктору Соломко та Юрію Шевченку за шикарну організацію, за свято для дітей, за відмінну нагородну продукцію, за гарний настрій!!! Бажаю  вам в подальшому проводити змагання в 1000 учасників, а ми завжди будемо старатися підтримати! 
  Ось так свято «Перлина Поділля» пролетіло, наче одна мить, і  закінчилося,  залишивши на згадку неймовірні емоції і незабутні враження учасникам і глядачам, а також численні щирі слова вдячності організаторам. 

Наталія Черненька.
Фото  Богдана Москалюка.


 

 dsc0674 dsc0625 dsc0622 dsc0576 dsc0571 dsc0564 dsc0545 dsc0533 dsc0501
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини